- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Drukāt
Vienkāršs veids kā gatavo Skābeņu konservēšana savā virtuvē. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas.
- Tās pārlasa, atlasa rupjos kātus un iedzeltējušās lapas, rūpīgi nomazgā 2 vai 3 reizes, notecina un ar nazi rupji sagriež.
- Sagrieztās lapas pārlej ar verdošu sālsūdeni tā, lai lapas tikko būtu apņemtas.
- Sālsūdens daļēji pasargā skābenes no uzturvielu izskalošanās.
- Ļauj lapām saplakt un vēl karstas tās pilda dezinficētās burkās, stingri sablīvējot ar karoti, lai virs lapām parādītos šķidrums.
- Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē, liek siltā ūdenī un pasterizē 80C temperatūrā: 0,5 litru burkas 20 minūtes, litra burkas 30 minūtes.
- Pēc tam burkas aizvalcē un atdzesē.
Skābeņu konservēšana
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Vienkāršs veids kā gatavo Skābeņu konservēšana savā virtuvē. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas.
- Tās pārlasa, atlasa rupjos kātus un iedzeltējušās lapas, rūpīgi nomazgā 2 vai 3 reizes, notecina un ar nazi rupji sagriež.
- Sagrieztās lapas pārlej ar verdošu sālsūdeni tā, lai lapas tikko būtu apņemtas.
- Sālsūdens daļēji pasargā skābenes no uzturvielu izskalošanās.
- Ļauj lapām saplakt un vēl karstas tās pilda dezinficētās burkās, stingri sablīvējot ar karoti, lai virs lapām parādītos šķidrums.
- Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē, liek siltā ūdenī un pasterizē 80C temperatūrā: 0,5 litru burkas 20 minūtes, litra burkas 30 minūtes.
- Pēc tam burkas aizvalcē un atdzesē.
Komentāri
Šaj receptei vēl nav pievienotu komentāru!
Lai atstātu komentāru jums jāienāk profīlā.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt