receptes

Ābolu kompots ar pārliešanu

Konservēšana 50 Pēdējais atjauninājums: Sep 16, 2020 Izveidots: Feb 15, 2020
Ābolu kompots ar pārliešanu
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Kā pagatavot ābolu kompotu bez pasterizēšanas.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Sagatavotus, sagrieztus ābolus saliek katlā (alumīnija, emaljētā), pārlej ar iepriekš sagatavotu aukstu cukura sīrupu tā, lai āboli būtu pārklāti ar sīrupu, un lēni silda līdz 90C temperatūrai.
  2. Ļauj pusstundu atdzist.
  3. Cukura sīrupu no āboliem nolej un ābolus sakārto burkās, bet sīrupu uzvāra un verdošu pārlej.
  4. Pēc 15 minūtēm sīrupu nolej un pēdējo trešo reizi uzvāra.
  5. Pirms trešās uzvārišanas sīrupu izkāš, karstu pārlej āboliem.
  6. Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus un aizvalcē.
  7. Pusstundu burkas patur apgāztas, tad atdzesē apkārtējā gaisā.
  8. Šis paņēmiens noderīgs liela tilpuma traukiem - 3 litru burkām.

Ābolu kompots ar pārliešanu



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Kā pagatavot ābolu kompotu bez pasterizēšanas.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Sagatavotus, sagrieztus ābolus saliek katlā (alumīnija, emaljētā), pārlej ar iepriekš sagatavotu aukstu cukura sīrupu tā, lai āboli būtu pārklāti ar sīrupu, un lēni silda līdz 90C temperatūrai.
  2. Ļauj pusstundu atdzist.
  3. Cukura sīrupu no āboliem nolej un ābolus sakārto burkās, bet sīrupu uzvāra un verdošu pārlej.
  4. Pēc 15 minūtēm sīrupu nolej un pēdējo trešo reizi uzvāra.
  5. Pirms trešās uzvārišanas sīrupu izkāš, karstu pārlej āboliem.
  6. Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus un aizvalcē.
  7. Pusstundu burkas patur apgāztas, tad atdzesē apkārtējā gaisā.
  8. Šis paņēmiens noderīgs liela tilpuma traukiem - 3 litru burkām.

Vai recepte bija noderīga ?


 (9 (0)

Komentāri


Šaj receptei vēl nav pievienotu komentāru!
Lai atstātu komentāru jums jāienāk profīlā.

Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.