Sagatavotus, sagrieztus ābolus saliek katlā (alumīnija, emaljētā), pārlej ar iepriekš sagatavotu aukstu cukura sīrupu tā, lai āboli būtu pārklāti ar sīrupu, un lēni silda līdz 90C temperatūrai.
Ļauj pusstundu atdzist.
Cukura sīrupu no āboliem nolej un ābolus sakārto burkās, bet sīrupu uzvāra un verdošu pārlej.
Pēc 15 minūtēm sīrupu nolej un pēdējo trešo reizi uzvāra.
Pirms trešās uzvārišanas sīrupu izkāš, karstu pārlej āboliem.
Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus un aizvalcē.
Pusstundu burkas patur apgāztas, tad atdzesē apkārtējā gaisā.
Šis paņēmiens noderīgs liela tilpuma traukiem - 3 litru burkām.
Ābolu kompots ar pārliešanu
Porcija: -
Sagatavošanas laiks: -
Gatavošanas laiks: -
Kalorijas: -
Sarežģītība:
Vidēja
Kā pagatavot ābolu kompotu bez pasterizēšanas.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagatavotus, sagrieztus ābolus saliek katlā (alumīnija, emaljētā), pārlej ar iepriekš sagatavotu aukstu cukura sīrupu tā, lai āboli būtu pārklāti ar sīrupu, un lēni silda līdz 90C temperatūrai.
Ļauj pusstundu atdzist.
Cukura sīrupu no āboliem nolej un ābolus sakārto burkās, bet sīrupu uzvāra un verdošu pārlej.
Pēc 15 minūtēm sīrupu nolej un pēdējo trešo reizi uzvāra.
Pirms trešās uzvārišanas sīrupu izkāš, karstu pārlej āboliem.
Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus un aizvalcē.
Pusstundu burkas patur apgāztas, tad atdzesē apkārtējā gaisā.
Šis paņēmiens noderīgs liela tilpuma traukiem - 3 litru burkām.