receptes

Kāpostu skābēšana (kraukšķīgie)

Konservēšana 4 Pēdējais atjauninājums: Nov 23, 2020 Izveidots: Sep 09, 2013
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Vienkāršs veids kā pagatavot skābētus kāpostus pašam. Kāpostu skābēšanai ir jāizvēlas vēlās kāpostu šķirnes. Šādi gatavoti kāposti sanāk ktaukšķīgi. Skābējuma vidusdaļā var ielikt papildus vienu laurulapu, tad kāposti sanāk interesantāki pēc garšas.
Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Kapostgalvu nomazgā, noņem augšējās lapas, izgriež viduci (kacenu) un smalki sagriež ar ēvelējamo kāpostu ēveli vai nazi.
  2. Burkānus nomazgā, nomizo un rīvē uz vidējas rīvītes vai griež ar nazi smalkos salmiņos. Kāpostus pildām traukā, kurā skābēsim apmēram līdz vidum, tad pievienojam pāris šķipsnas sagatavoto burkānu un iesālām ar 1 ēd.k sāls.
  3. Akurāti piepresējam ar koka koka stampu, liekam melno piparu. Šo procedūru atkārtojam 4-5 reizes un ar katru kārtu uz augšu var samazināt burkānu, sāls un piparu daudzumu.
  4. Piepresēšana jāveic tiktāl līdz parādās sula. Virsū kāpostiem liekam apgrieztu šķīvi, lai sula pārsegtu kāpostus.
  5. Trauku nosedz ar vāku tā lai gaiss tiktu kāpostiem klāt.
  6. Atstājam uz pāris dienām pie istabas temperatūras, lai kāposti ieskābtu.
  7. Kāpostus uzglabā vēsā vietā.

Kāpostu skābēšana (kraukšķīgie)



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Vienkāršs veids kā pagatavot skābētus kāpostus pašam. Kāpostu skābēšanai ir jāizvēlas vēlās kāpostu šķirnes. Šādi gatavoti kāposti sanāk ktaukšķīgi. Skābējuma vidusdaļā var ielikt papildus vienu laurulapu, tad kāposti sanāk interesantāki pēc garšas.
Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Kapostgalvu nomazgā, noņem augšējās lapas, izgriež viduci (kacenu) un smalki sagriež ar ēvelējamo kāpostu ēveli vai nazi.
  2. Burkānus nomazgā, nomizo un rīvē uz vidējas rīvītes vai griež ar nazi smalkos salmiņos. Kāpostus pildām traukā, kurā skābēsim apmēram līdz vidum, tad pievienojam pāris šķipsnas sagatavoto burkānu un iesālām ar 1 ēd.k sāls.
  3. Akurāti piepresējam ar koka koka stampu, liekam melno piparu. Šo procedūru atkārtojam 4-5 reizes un ar katru kārtu uz augšu var samazināt burkānu, sāls un piparu daudzumu.
  4. Piepresēšana jāveic tiktāl līdz parādās sula. Virsū kāpostiem liekam apgrieztu šķīvi, lai sula pārsegtu kāpostus.
  5. Trauku nosedz ar vāku tā lai gaiss tiktu kāpostiem klāt.
  6. Atstājam uz pāris dienām pie istabas temperatūras, lai kāposti ieskābtu.
  7. Kāpostus uzglabā vēsā vietā.

Vai recepte bija noderīga ?


 (1 (0)

Komentāri


Šaj receptei vēl nav pievienotu komentāru!
Lai atstātu komentāru jums jāienāk profīlā.

Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.