Kāpostu skābēšana (kraukšķīgie)

Konservēšana 6 Pēdējais atjauninājums: Oct 16, 2022 Izveidots: Sep 09, 2013
Kāpostu skābēšana (kraukšķīgie) Kāpostu skābēšana (kraukšķīgie)
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Vienkāršs veids kā pagatavot skābētus kāpostus pašam. Kāpostu skābēšanai ir jāizvēlas vēlās kāpostu šķirnes. Parasti šīs šķirnas ir viegli atpazīstamas, jo tās ir ar ovālu formu un ir raksturīga gaiša krāsa.
Šādā veidā gatavoti kāposti sanāk ktaukšķīgi. Skābējuma vidusdaļā var ielikt papildus vienu maziņu laurulapu, tad kāposti sanāk interesantāki pēc garšas.
Var likt klāt vēl nedaudz ķimenes vai dzērves.
Pildot spainī vai mucā krāmē visu pa kārtām, piemēram, kāpost, sauja burkānu, šķipsna sāls, mazliet ķimenes. Tad apmaisa un pieblīvē. Sāli liek apmēram uz 10kg kāpostiem 200g sāls.
Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Kapostgalvu nomazgā, noņem augšējās lapas, izgriež viduci (kacenu) un smalki sagriež ar ēvelējamo kāpostu ēveli vai nazi.
  2. Burkānus nomazgā, nomizo un rīvē uz vidējas rīvītes vai griež ar nazi smalkos salmiņos. Kāpostus pildām traukā, kurā skābēsim apmēram līdz vidum, tad pievienojam pāris šķipsnas sagatavoto burkānu un iesālām ar 1 ēd.k sāls.
  3. Akurāti piepresējam ar koka koka stampu, liekam melno piparu. Šo procedūru atkārtojam 4-5 reizes un ar katru kārtu uz augšu var samazināt burkānu, sāls un piparu daudzumu.
  4. Piepresēšana jāveic tiktāl līdz parādās sula. Virsū kāpostiem liekam apgrieztu šķīvi, lai sula pārsegtu kāpostus.
  5. Trauku nosedz ar vāku, kam virsū liek slogu tā, lai gaiss netiktu kāpostiem klāt.
  6. Atstājam uz pāris dienām, bet varbūt arī vairāk pie istabas temperatūras, lai kāposti ieskābtu.
  7. Vēlāk kāpostus uzglabā vēsā vietā.

Kāpostu skābēšana (kraukšķīgie)



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Vienkāršs veids kā pagatavot skābētus kāpostus pašam. Kāpostu skābēšanai ir jāizvēlas vēlās kāpostu šķirnes. Parasti šīs šķirnas ir viegli atpazīstamas, jo tās ir ar ovālu formu un ir raksturīga gaiša krāsa.
Šādā veidā gatavoti kāposti sanāk ktaukšķīgi. Skābējuma vidusdaļā var ielikt papildus vienu maziņu laurulapu, tad kāposti sanāk interesantāki pēc garšas.
Var likt klāt vēl nedaudz ķimenes vai dzērves.
Pildot spainī vai mucā krāmē visu pa kārtām, piemēram, kāpost, sauja burkānu, šķipsna sāls, mazliet ķimenes. Tad apmaisa un pieblīvē. Sāli liek apmēram uz 10kg kāpostiem 200g sāls.
Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Kapostgalvu nomazgā, noņem augšējās lapas, izgriež viduci (kacenu) un smalki sagriež ar ēvelējamo kāpostu ēveli vai nazi.
  2. Burkānus nomazgā, nomizo un rīvē uz vidējas rīvītes vai griež ar nazi smalkos salmiņos. Kāpostus pildām traukā, kurā skābēsim apmēram līdz vidum, tad pievienojam pāris šķipsnas sagatavoto burkānu un iesālām ar 1 ēd.k sāls.
  3. Akurāti piepresējam ar koka koka stampu, liekam melno piparu. Šo procedūru atkārtojam 4-5 reizes un ar katru kārtu uz augšu var samazināt burkānu, sāls un piparu daudzumu.
  4. Piepresēšana jāveic tiktāl līdz parādās sula. Virsū kāpostiem liekam apgrieztu šķīvi, lai sula pārsegtu kāpostus.
  5. Trauku nosedz ar vāku, kam virsū liek slogu tā, lai gaiss netiktu kāpostiem klāt.
  6. Atstājam uz pāris dienām, bet varbūt arī vairāk pie istabas temperatūras, lai kāposti ieskābtu.
  7. Vēlāk kāpostus uzglabā vēsā vietā.

Vai recepte bija noderīga ?


 (3 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.