Marinēti gurķi (variants2)

Konservēšana 2 Pēdējais atjauninājums: May 17, 2020 Izveidots: Jul 31, 2011
Marinēti gurķi (variants2)
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Kā pagatavot šo Marinēti gurķi saviem spēkiem. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Tīrās 3L burkās ievieto garšvielas (dilles, upeņu lapas, ķirsu lapas, mārutku sakni, piparus, ķiplokus), nomazgātiem gurķiem apgriež galiņus un pilda burkās.
  2. Pagatavo marinādi: Uzvāra ūdeni, vārošam ūdenim lēnām maisot (uz lēnas uguns) pievieno sāli, cukuru un etiķa esenci (esenci pievieno pamazām) - slēdz āra uguni un nedaudz atdzesē, tad pilda burkās, kuras iepriekš sagatavotas ar gurķiem.
  3. Sagatavo vāciņus: mazā bļodiņā uzliek vārīties ūdeni, kad ūdenis vārās ievieto metāla vāciņus un pavāra ap 1 min. uz lēnas uguns.
  4. Pasterizācija: Burkas ar jau uzliktiem vāciņīem (bet neaizvākotas) ievieto pasterizācijas katlā (liels katls ar ūdeni un dvieli apakšā, lai burkas nesaskarās ar katlu) un pasterizē pie 80C - 3l burku 20 min., 2l burku - 15 min., 1l burku - 10min, 0,5l burku - 5 min.
  5. Piezīme: Nedrīkst ievietot aukstas burkas 80 grādu karstā ūdenī, jo tās var saplīst.
  6. Ko līdz pasterizācija pabeigta, burkas vāko ciet un novieto ar vāku uz leju līdz tās atdziest.
  7. Glabā vēsā vietā.

Marinēti gurķi (variants2)



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Kā pagatavot šo Marinēti gurķi saviem spēkiem. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Tīrās 3L burkās ievieto garšvielas (dilles, upeņu lapas, ķirsu lapas, mārutku sakni, piparus, ķiplokus), nomazgātiem gurķiem apgriež galiņus un pilda burkās.
  2. Pagatavo marinādi: Uzvāra ūdeni, vārošam ūdenim lēnām maisot (uz lēnas uguns) pievieno sāli, cukuru un etiķa esenci (esenci pievieno pamazām) - slēdz āra uguni un nedaudz atdzesē, tad pilda burkās, kuras iepriekš sagatavotas ar gurķiem.
  3. Sagatavo vāciņus: mazā bļodiņā uzliek vārīties ūdeni, kad ūdenis vārās ievieto metāla vāciņus un pavāra ap 1 min. uz lēnas uguns.
  4. Pasterizācija: Burkas ar jau uzliktiem vāciņīem (bet neaizvākotas) ievieto pasterizācijas katlā (liels katls ar ūdeni un dvieli apakšā, lai burkas nesaskarās ar katlu) un pasterizē pie 80C - 3l burku 20 min., 2l burku - 15 min., 1l burku - 10min, 0,5l burku - 5 min.
  5. Piezīme: Nedrīkst ievietot aukstas burkas 80 grādu karstā ūdenī, jo tās var saplīst.
  6. Ko līdz pasterizācija pabeigta, burkas vāko ciet un novieto ar vāku uz leju līdz tās atdziest.
  7. Glabā vēsā vietā.

Vai recepte bija noderīga ?


 (2 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.