Gatavošanas padoms kā taisa Plūmju kompots - konservēts mājās. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas Ievārijumi, želejas un kompoti skaties zemāk.
Plūmju kompota gatavošanai var lietot visas plūmju šķirnes.
Labākās kompotu gatavošanai ir Viktorijas, Kārsavas plūme, Latvijas dzeltenā plūme, Aženas plūme, Ulenas renklode, Caja plūme, Deserta plūme u.c. Lielām plūmēm, kurām kauliņi atdalās viegli, būtu labi tos izņemt. Plūmes bez kauliņiem daudz vairāk var ielikt traukā, bet ar kauliņiem kompots ir izskatīgāks, jo plūmes ir veselas. Šķirnēm, kurām kauliņi viegli atdalās, ar asu nazīti iegriež augli līdz pusei, tad kauliņu viegli izņemj. Plūmes mazgā, sadursta ar dakšu. Tad plūmes blanšē. Blanšēšanas ilgums un temperatūra atkarīga no augļu šķirnes un gatavības pakāpes. Blanšēšanas laiku un ūdens temperatūru katrai plūmju šķirnei nosaka, strādājot uz vietas. Negatavas, pacietas plūmes blanšē apmēram 2 minūtes, bet gatavākas plūmes blanšē mazāk, apmēram 0,5min. Latvijas dzeltenai olplūmei un renklodēm pēc blanšēšanas miziņu vēlams nolobīt, jo pēc pasterizēšanas tā paliek cieta, rūgta. Piemēram, renklodes plūmes jāblanšē 90 - 95C temperatūrā. Plūmes jāblanšē tāpēc, lai vairāk varētu iepildīt traukos un lai tās neizšķīstu pasterizēšanas laikā.
Gatavošanas padoms kā taisa Plūmju kompots - konservēts mājās. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas Ievārijumi, želejas un kompoti skaties zemāk.
Plūmju kompota gatavošanai var lietot visas plūmju šķirnes.
Labākās kompotu gatavošanai ir Viktorijas, Kārsavas plūme, Latvijas dzeltenā plūme, Aženas plūme, Ulenas renklode, Caja plūme, Deserta plūme u.c. Lielām plūmēm, kurām kauliņi atdalās viegli, būtu labi tos izņemt. Plūmes bez kauliņiem daudz vairāk var ielikt traukā, bet ar kauliņiem kompots ir izskatīgāks, jo plūmes ir veselas. Šķirnēm, kurām kauliņi viegli atdalās, ar asu nazīti iegriež augli līdz pusei, tad kauliņu viegli izņemj. Plūmes mazgā, sadursta ar dakšu. Tad plūmes blanšē. Blanšēšanas ilgums un temperatūra atkarīga no augļu šķirnes un gatavības pakāpes. Blanšēšanas laiku un ūdens temperatūru katrai plūmju šķirnei nosaka, strādājot uz vietas. Negatavas, pacietas plūmes blanšē apmēram 2 minūtes, bet gatavākas plūmes blanšē mazāk, apmēram 0,5min. Latvijas dzeltenai olplūmei un renklodēm pēc blanšēšanas miziņu vēlams nolobīt, jo pēc pasterizēšanas tā paliek cieta, rūgta. Piemēram, renklodes plūmes jāblanšē 90 - 95C temperatūrā. Plūmes jāblanšē tāpēc, lai vairāk varētu iepildīt traukos un lai tās neizšķīstu pasterizēšanas laikā.
Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.