Pasterizēti gurķi

Konservēšana 6 Pēdējais atjauninājums: May 17, 2020 Izveidots: Aug 01, 2010
Pasterizēti gurķi
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Kā gatavot Pasterizēti gurķi pašam. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Litra burkas piepildīšanai. Gurķus šķiro pēc lieluma un formas.
  2. Gurķus rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī un ļauj nožūt.
  3. Sagatavo svaigus, tikko ievāktus garšaugus: dilles, upeņu dzinumus, estragona zariņu un seleriju lapas, atdala dzeltenās, bojātās lapas, dillēm nogriež saknes, sagriež 6-7 cm garos gabalos, noskalo ūdenī un izklāj uz tīras drānas, lai notek liekais ūdens.
  4. Ķiplokus notīra, sadala daiviņās un veselas liek burkā.
  5. Mārrutku sakni notīra, nomazgā un sagriež gareniski plānās 5-6 cm garās sloksnēs.
  6. Izdezinficētā litra burkā liek visus receptē paredzētos sagatavotos garšaugus un garšvielas.
  7. Burkā ielej vajadzīgo etiķa daudzumu un stāvus (vertikāli) cieši ievieto apmēram 6 - 7 gurķus.
  8. Starp gurķiem ieliek diļļu ziedu čemurus.
  9. Liekot burkā gurķus stāvus, tos var vairāk ievietot nekā pavirši sametot.
  10. Gagatavo gurķu pārlejamo sālsūdeni.
  11. Katliņā uzvāra ūdeni, pieliek tīru galda sāli un cukuru, tad vēlreiz vāra apmēram 3 minūtes. Labākā deva uz vienu litru ūdens ir 2 ēdamkarotes sāls un 1,5 ēdamkarotes cukura. Pārlejamam šķidrumam(marinādei) jābūt pilnīgi dzidram. Ja ūdens ir duļķains vai sāls ar cukuru nav pietiekami tīrs, tad pēc vārīšanas šķidrumu katliņā nostādina. Parasti dažās minūtēs šķidrums kļūst dzidrs.
  12. Karsto sālsūdeni pārlej gurķiem, līdz tie pilnīgi apņemti ar šķidrumu.
  13. Burkai uzliek novārītu metāla konservējamo vāciņu.
  14. Sagatavotās burkas liek ūdens katlā, kur ūdens temperatūra ir 50C. Kad ūdens sasniedzis 75-80C, uzņem laiku un nemainīgā temperatūrā litra burkas pasterizē 6 - 8 minūtes, 2 litru burkas 10 - 12 minūtes, 3 litru burkas 12 - 15 minūtes.
  15. Burkas karsējot, uzmanīgi jāseko gurķu krāsai. Ja gurķi maina krāsu, tad tas nozīmē, ka gurķi pietiekami karsēti.
  16. Burkas pa vienai ar speciālām stangām izceļ no katla un ar vaicājamo ierīci aizvalcē.
  17. Aizvalcētās burkas ar gurķiem uz galda uzmanīgi paripina, lai gurķi maina stāvokli un varētu vēl vienmērīgāk izkarsēties, sevišķi tajās vietās, kur gurķi bija saspiesti kopā.
  18. Burkas, apgāztas ar vāciņu uz leju, patur pusstundu.

Pasterizēti gurķi



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Kā gatavot Pasterizēti gurķi pašam. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Litra burkas piepildīšanai. Gurķus šķiro pēc lieluma un formas.
  2. Gurķus rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī un ļauj nožūt.
  3. Sagatavo svaigus, tikko ievāktus garšaugus: dilles, upeņu dzinumus, estragona zariņu un seleriju lapas, atdala dzeltenās, bojātās lapas, dillēm nogriež saknes, sagriež 6-7 cm garos gabalos, noskalo ūdenī un izklāj uz tīras drānas, lai notek liekais ūdens.
  4. Ķiplokus notīra, sadala daiviņās un veselas liek burkā.
  5. Mārrutku sakni notīra, nomazgā un sagriež gareniski plānās 5-6 cm garās sloksnēs.
  6. Izdezinficētā litra burkā liek visus receptē paredzētos sagatavotos garšaugus un garšvielas.
  7. Burkā ielej vajadzīgo etiķa daudzumu un stāvus (vertikāli) cieši ievieto apmēram 6 - 7 gurķus.
  8. Starp gurķiem ieliek diļļu ziedu čemurus.
  9. Liekot burkā gurķus stāvus, tos var vairāk ievietot nekā pavirši sametot.
  10. Gagatavo gurķu pārlejamo sālsūdeni.
  11. Katliņā uzvāra ūdeni, pieliek tīru galda sāli un cukuru, tad vēlreiz vāra apmēram 3 minūtes. Labākā deva uz vienu litru ūdens ir 2 ēdamkarotes sāls un 1,5 ēdamkarotes cukura. Pārlejamam šķidrumam(marinādei) jābūt pilnīgi dzidram. Ja ūdens ir duļķains vai sāls ar cukuru nav pietiekami tīrs, tad pēc vārīšanas šķidrumu katliņā nostādina. Parasti dažās minūtēs šķidrums kļūst dzidrs.
  12. Karsto sālsūdeni pārlej gurķiem, līdz tie pilnīgi apņemti ar šķidrumu.
  13. Burkai uzliek novārītu metāla konservējamo vāciņu.
  14. Sagatavotās burkas liek ūdens katlā, kur ūdens temperatūra ir 50C. Kad ūdens sasniedzis 75-80C, uzņem laiku un nemainīgā temperatūrā litra burkas pasterizē 6 - 8 minūtes, 2 litru burkas 10 - 12 minūtes, 3 litru burkas 12 - 15 minūtes.
  15. Burkas karsējot, uzmanīgi jāseko gurķu krāsai. Ja gurķi maina krāsu, tad tas nozīmē, ka gurķi pietiekami karsēti.
  16. Burkas pa vienai ar speciālām stangām izceļ no katla un ar vaicājamo ierīci aizvalcē.
  17. Aizvalcētās burkas ar gurķiem uz galda uzmanīgi paripina, lai gurķi maina stāvokli un varētu vēl vienmērīgāk izkarsēties, sevišķi tajās vietās, kur gurķi bija saspiesti kopā.
  18. Burkas, apgāztas ar vāciņu uz leju, patur pusstundu.

Vai recepte bija noderīga ?


 (1 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.