Marinēti gurķi

Konservēšana 4 Pēdējais atjauninājums: May 17, 2020 Izveidots: Aug 25, 2010
Marinēti gurķi
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Vienkāršs veids kā gatavo Marinēti gurķi saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Marinēšanai izvēlas vienāda lieluma, tievus, vidēji lielus vai mazus gurķus, ar mazām sēkliņām, bez bojājumiem. Gurķus var sapildīt arī lielākos koka traukos, mucās, spaiņos, tos pārlej marinādi, uzliek slogripu, slogu, trauku nosedz ar vāku vai nosien ar polietilēna plēvi un uzglabā vēsā vietā.
Marinējot gurķus bez sterilizēšānas, lieto stiprākas etiķa koncentrācijas marinādi.
Šādi marinētus gurķus var uzglabāt visu ziemu. Uzglabāšanas laikā jāpārbauda, vai nav virsa nopelējusi, pelējums jānotīra. Gurķus marinējot un sterilizējot, lieto vājākas etiķa koncentrācijas marinādi, un gurķus pilda dažāda lieluma stikla burkās. Marinēšanai garšaugus pieliek attiecībā no gurķu svara, t.i. uz 1 kg gurķu 30-50 g garšaugu, traukā gurķi ieņem 60-65% no tilpuma, marināde 35-40%. 1l burkā var iepildīt 600-650 g gurķu, jāpieliek sasmalcinātas dilles - 10 g, estragons 5g, selerijas un pētersīļu lapas 2g, mārrutku sakne 2g, ķiploki 3g, lauru lapas 2 gab, pipari 4 graudiņi, krustnagliņas 5 gab. Gurķus pārlej ar karstu (70-80C) marinādi. 1l burkā vajadzīgs 350 ml, 3l burkā 1l marinādes. Pārlejamā marināde karsta, tapēc ūdens katlā pirms burku ielikšanas jāsilda līdz 60 C. 1l burkas sterilizē 6 minūtes, 3l - 12 min. pie 65C. Gurķus var sterilizēt vaļējās burkās, bet tūliņ pēc sterilizēšanas katlā noslēdz ar plastmasas vāciņiem.
Gurķiem jābūt gaišā, iedzeltenā krāsā. Sterilizēšanas ilgumu var noteikt arī pēc gurķu krāsas, līdzko gurķi sāk kļūt dzelteni, burkas no katla izceļ.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Gurķus nomazgā, iemērc aukstā ūdeni un patur tajā 6-10 stundas, pēc tam sakārto kārtām ar sasmalcinātiem garšaugiem, tīrās stikla burkās ne augstāk par burkas kakliņu.
  2. Marinādes gatavošana.
  3. Marinādi pagatavo šādi: uz 1 l ūdens: 1,5 - 2ēd.k. sāls, 2 - 2,5 ēd.k. cukurs, 11 - 14 ēd. k. 9% etiķa.
  4. Liek vārīties ūdeni, pievieno sāli, cukuru, apmaisa un uzvāra, līdzko sācis vārīties liek uz mazas uguns un pievieno etiķi, apmaisa un uzkarsē.
  5. Pārlej ar karstu (70-80C) marinādi gurķus tā, lai gurķi būtu pārklāti, traukus noslēdz un uzglabā ar vai bez sterilizēšanas.

Marinēti gurķi



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Vienkāršs veids kā gatavo Marinēti gurķi saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Marinēšanai izvēlas vienāda lieluma, tievus, vidēji lielus vai mazus gurķus, ar mazām sēkliņām, bez bojājumiem. Gurķus var sapildīt arī lielākos koka traukos, mucās, spaiņos, tos pārlej marinādi, uzliek slogripu, slogu, trauku nosedz ar vāku vai nosien ar polietilēna plēvi un uzglabā vēsā vietā.
Marinējot gurķus bez sterilizēšānas, lieto stiprākas etiķa koncentrācijas marinādi.
Šādi marinētus gurķus var uzglabāt visu ziemu. Uzglabāšanas laikā jāpārbauda, vai nav virsa nopelējusi, pelējums jānotīra. Gurķus marinējot un sterilizējot, lieto vājākas etiķa koncentrācijas marinādi, un gurķus pilda dažāda lieluma stikla burkās. Marinēšanai garšaugus pieliek attiecībā no gurķu svara, t.i. uz 1 kg gurķu 30-50 g garšaugu, traukā gurķi ieņem 60-65% no tilpuma, marināde 35-40%. 1l burkā var iepildīt 600-650 g gurķu, jāpieliek sasmalcinātas dilles - 10 g, estragons 5g, selerijas un pētersīļu lapas 2g, mārrutku sakne 2g, ķiploki 3g, lauru lapas 2 gab, pipari 4 graudiņi, krustnagliņas 5 gab. Gurķus pārlej ar karstu (70-80C) marinādi. 1l burkā vajadzīgs 350 ml, 3l burkā 1l marinādes. Pārlejamā marināde karsta, tapēc ūdens katlā pirms burku ielikšanas jāsilda līdz 60 C. 1l burkas sterilizē 6 minūtes, 3l - 12 min. pie 65C. Gurķus var sterilizēt vaļējās burkās, bet tūliņ pēc sterilizēšanas katlā noslēdz ar plastmasas vāciņiem.
Gurķiem jābūt gaišā, iedzeltenā krāsā. Sterilizēšanas ilgumu var noteikt arī pēc gurķu krāsas, līdzko gurķi sāk kļūt dzelteni, burkas no katla izceļ.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Gurķus nomazgā, iemērc aukstā ūdeni un patur tajā 6-10 stundas, pēc tam sakārto kārtām ar sasmalcinātiem garšaugiem, tīrās stikla burkās ne augstāk par burkas kakliņu.
  2. Marinādes gatavošana.
  3. Marinādi pagatavo šādi: uz 1 l ūdens: 1,5 - 2ēd.k. sāls, 2 - 2,5 ēd.k. cukurs, 11 - 14 ēd. k. 9% etiķa.
  4. Liek vārīties ūdeni, pievieno sāli, cukuru, apmaisa un uzvāra, līdzko sācis vārīties liek uz mazas uguns un pievieno etiķi, apmaisa un uzkarsē.
  5. Pārlej ar karstu (70-80C) marinādi gurķus tā, lai gurķi būtu pārklāti, traukus noslēdz un uzglabā ar vai bez sterilizēšanas.

Vai recepte bija noderīga ?


 (7 (1)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.