receptes

Marinēti gurķi ar trīsreizeju pārliešanu

Konservēšana 14 Pēdējais atjauninājums: Aug 04, 2020 Izveidots: Aug 01, 2010
Marinēti gurķi ar trīsreizeju pārliešanu
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Konservētāji, kuriem nepatīk pasterizācija, šo metodi var droši lietot. Patavošanas padoms kā taisa Marinētus gurķus ar trīsreizeju pārliešanu saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Marinādei uz 3L burku 1,5 litri ūdens, 3 ēdamkarotes sāls, 3 ēdamkarotes cukurs, 3 ēdamkarotes etiķa esence.
  2. Gurķus gatavo ar trīsreizēju karstās pārliešanas paņēmienu.
  3. Šis paņēmiens populārs, jo nav jāpasterizē.
  4. Stingri jāatceras, ka gurķi noteikti jāpārlej trīs reizes ar karstu, verdošu ūdeni 2 reizes un trešo reizi ar sagatavotu verdošu marinādi.
  5. Gurķus nomazgā, nosusina un sapilda izkarsētā burkā. Burku ietin drānā, lai tā nesaplīst.
  6. Uzvāra ūdeni un pārlej gurķus, ļauj 5 minūtes tiem izkarst. Tad ūdeni nolej un otrreiz pārlej ar verdošu ūdeni, tāpat ļauj 5 minūtes izkarst.
  7. Ūdeni nolej, pievieno notīrītus ķiplokus (daiviņas), veselus sīpolus, mārrutku sloksnītes un pārlej trešo reizi ar verdošu sagatavoto marinādi.
  8. Katliņā ielej ūdeni, saliek sagatavotos garšaugus (nomazgātus, sagrieztus), garšvielas, vāra 5 minūtes, tad izkāš, pievieno sāli, cukuru, vēlreiz uzvāra un pievieno etiķi. Etiķa vietā var lietot 15 g citronskābes 3 litru burkai.
  9. Ar verdošu marinādi pārlietās burkas nekavējoties aizvalcē ar novārītiem metāla vāciņiem.
  10. Burkas apgāž ar vāciņiem uz leju, patur pusstundu, lai vēl izkarsētu vāciņu un burkas malas.
  11. Šādi sagatavoti gurķi neatšķiras no pasterizētiem gurķiem. Uzglabājas labi.

Marinēti gurķi ar trīsreizeju pārliešanu



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Konservētāji, kuriem nepatīk pasterizācija, šo metodi var droši lietot. Patavošanas padoms kā taisa Marinētus gurķus ar trīsreizeju pārliešanu saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Marinādei uz 3L burku 1,5 litri ūdens, 3 ēdamkarotes sāls, 3 ēdamkarotes cukurs, 3 ēdamkarotes etiķa esence.
  2. Gurķus gatavo ar trīsreizēju karstās pārliešanas paņēmienu.
  3. Šis paņēmiens populārs, jo nav jāpasterizē.
  4. Stingri jāatceras, ka gurķi noteikti jāpārlej trīs reizes ar karstu, verdošu ūdeni 2 reizes un trešo reizi ar sagatavotu verdošu marinādi.
  5. Gurķus nomazgā, nosusina un sapilda izkarsētā burkā. Burku ietin drānā, lai tā nesaplīst.
  6. Uzvāra ūdeni un pārlej gurķus, ļauj 5 minūtes tiem izkarst. Tad ūdeni nolej un otrreiz pārlej ar verdošu ūdeni, tāpat ļauj 5 minūtes izkarst.
  7. Ūdeni nolej, pievieno notīrītus ķiplokus (daiviņas), veselus sīpolus, mārrutku sloksnītes un pārlej trešo reizi ar verdošu sagatavoto marinādi.
  8. Katliņā ielej ūdeni, saliek sagatavotos garšaugus (nomazgātus, sagrieztus), garšvielas, vāra 5 minūtes, tad izkāš, pievieno sāli, cukuru, vēlreiz uzvāra un pievieno etiķi. Etiķa vietā var lietot 15 g citronskābes 3 litru burkai.
  9. Ar verdošu marinādi pārlietās burkas nekavējoties aizvalcē ar novārītiem metāla vāciņiem.
  10. Burkas apgāž ar vāciņiem uz leju, patur pusstundu, lai vēl izkarsētu vāciņu un burkas malas.
  11. Šādi sagatavoti gurķi neatšķiras no pasterizētiem gurķiem. Uzglabājas labi.

Vai recepte bija noderīga ?


 (4 (0)

Komentāri


Šaj receptei vēl nav pievienotu komentāru!
Lai atstātu komentāru jums jāienāk profīlā.

Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.