Konservētāji, kuriem nepatīk pasterizācija, šo metodi var droši lietot. Pagatavošanas padoms kā taisa Marinētus gurķus ar trīsreizeju pārliešanu saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Marinādei uz 3L burku 1,5 litri ūdens, 3 ēdamkarotes sāls, 3 ēdamkarotes cukurs, 3 ēdamkarotes etiķa esence.
Gurķus gatavo ar trīsreizēju karstās pārliešanas paņēmienu.
Šis paņēmiens populārs, jo nav jāpasterizē.
Stingri jāatceras, ka gurķi noteikti jāpārlej trīs reizes ar karstu, verdošu ūdeni 2 reizes un trešo reizi ar sagatavotu verdošu marinādi.
Gurķus nomazgā, nosusina un sapilda izkarsētā burkā. Burku ietin drānā, lai tā nesaplīst.
Uzvāra ūdeni un pārlej gurķus, ļauj 5 minūtes tiem izkarst. Tad ūdeni nolej un otrreiz pārlej ar verdošu ūdeni, tāpat ļauj 5 minūtes izkarst.
Ūdeni nolej, pievieno notīrītus ķiplokus (daiviņas), veselus sīpolus, mārrutku sloksnītes un pārlej trešo reizi ar verdošu sagatavoto marinādi.
Katliņā ielej ūdeni, saliek sagatavotos garšaugus (nomazgātus, sagrieztus), garšvielas, vāra 5 minūtes, tad izkāš, pievieno sāli, cukuru, vēlreiz uzvāra un pievieno etiķi. Etiķa vietā var lietot 15 g citronskābes 3 litru burkai.
Ar verdošu marinādi pārlietās burkas nekavējoties aizvalcē ar novārītiem metāla vāciņiem.
Burkas apgāž ar vāciņiem uz leju, patur pusstundu, lai vēl izkarsētu vāciņu un burkas malas.
Šādi sagatavoti gurķi neatšķiras no pasterizētiem gurķiem. Uzglabājas labi.
Marinēti gurķi ar trīsreizeju pārliešanu
Porcija: -
Sagatavošanas laiks: -
Gatavošanas laiks: -
Kalorijas: -
Sarežģītība:
Vidēja
Konservētāji, kuriem nepatīk pasterizācija, šo metodi var droši lietot. Pagatavošanas padoms kā taisa Marinētus gurķus ar trīsreizeju pārliešanu saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Marinādei uz 3L burku 1,5 litri ūdens, 3 ēdamkarotes sāls, 3 ēdamkarotes cukurs, 3 ēdamkarotes etiķa esence.
Gurķus gatavo ar trīsreizēju karstās pārliešanas paņēmienu.
Šis paņēmiens populārs, jo nav jāpasterizē.
Stingri jāatceras, ka gurķi noteikti jāpārlej trīs reizes ar karstu, verdošu ūdeni 2 reizes un trešo reizi ar sagatavotu verdošu marinādi.
Gurķus nomazgā, nosusina un sapilda izkarsētā burkā. Burku ietin drānā, lai tā nesaplīst.
Uzvāra ūdeni un pārlej gurķus, ļauj 5 minūtes tiem izkarst. Tad ūdeni nolej un otrreiz pārlej ar verdošu ūdeni, tāpat ļauj 5 minūtes izkarst.
Ūdeni nolej, pievieno notīrītus ķiplokus (daiviņas), veselus sīpolus, mārrutku sloksnītes un pārlej trešo reizi ar verdošu sagatavoto marinādi.
Katliņā ielej ūdeni, saliek sagatavotos garšaugus (nomazgātus, sagrieztus), garšvielas, vāra 5 minūtes, tad izkāš, pievieno sāli, cukuru, vēlreiz uzvāra un pievieno etiķi. Etiķa vietā var lietot 15 g citronskābes 3 litru burkai.
Ar verdošu marinādi pārlietās burkas nekavējoties aizvalcē ar novārītiem metāla vāciņiem.
Burkas apgāž ar vāciņiem uz leju, patur pusstundu, lai vēl izkarsētu vāciņu un burkas malas.
Šādi sagatavoti gurķi neatšķiras no pasterizētiem gurķiem. Uzglabājas labi.