receptes

Bumbieru kompots - kenservēts

Ievārījumi kompoti 110 Pēdējais atjauninājums: Sep 12, 2020 Izveidots: May 05, 2013
Bumbieru kompots - kenservēts Bumbieru kompots - kenservēts
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Vienkāršs veids kā gatavo Bumbieru kompots - kenservēts savā virtuvē. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas Ievārijumi, želejas un kompoti skaties zemāk.

Bumbieru kompots pieskaitāms pie smalkiem konserviem savas īpatnējās maigās garšas un skaistā izskata dēļ. Kompotu gatavošanai jāizvēlas bumbieru šķirnes ar mazu graudojumu. Teicamas bumbieru šķirnes ir Meža skaistule, Vasaras bergamote... Bumbieru kompota gatavošanā pareizai šķirnes izvēlei ir liela nozīme. Katru šķirni gatavo atsevišķi, jo katra šķirne var gatavojot izturēties citādi. Jāraugās, lai augļi būtu iespējami vienādā gatavības pakāpē. Vislabāk šim kompotam lietojami pusgatavi augļi.
Garšvielas, kanēli un krustnagliņas bumbieru kompotam nevajag likt, jo bez garšvielām var labāk izjust bumbieru naturālo un maigo garšu. Ja bumbieru krāsa nav pievilcīga, sīrupu var nedaudz iekrāsot ar zemeņu, aveņu vai jāņogu sulu.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Veselus, nebojātus bumbierus nomazgā, nomizo, izgriež kausiņus, rūpīgi nokasa kātiņus, ja vajadzīgs, kātiņus saīsina vai nogriež.
  2. Augļus sagriež gareniski 2 vai 4 daļās atkarībā no augļa lieluma.
  3. Arī kātiņu var pārgriezt divās daļās (labāka izskata dēļ).
  4. Ar nerūsošā tērauda nazi izņem serdi. Lai augļi nezaudētu balto krāsu, nomizotos augļus tūlīt liek mazliet skābā ūdenī (litrs ūdens, 1 g citronskābes).
  5. Sagatavotā cukura sīrupā liek sagatavotus bumbierus, kurus izņem no uzglabājamā ūdens, apvāra, līdz tie kļūst pusmīksti.
  6. Gatavības pakāpi nosaka ar koka irbulīti: ja uz kociņa uzdurts auglis, to paceļot un viegli pakratot, nokrīt, tad augļi ir pietiekami karsēti.
  7. Ar putu karoti no sīrupa izņem bumbierus un sapilda dezinficētā burkā.
  8. Atlikušo sīrupu vēlreiz uzvāra, ja tas duļķains, nostādina vai filtrē caur dubultu marli un tikai tad pārlej bumbieriem.
  9. Sagatavotai burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 90C temperatūrā: 0,5 litru burkas 20 minūtes, litra burkas 30 minūtes.
  10. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē, apgāž ar vāciņu uz leju, patur pusstundu un ļauj atdzist.
  11. Uzglabā vēsā vietā.

Bumbieru kompots - kenservēts



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Vienkāršs veids kā gatavo Bumbieru kompots - kenservēts savā virtuvē. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas Ievārijumi, želejas un kompoti skaties zemāk.

Bumbieru kompots pieskaitāms pie smalkiem konserviem savas īpatnējās maigās garšas un skaistā izskata dēļ. Kompotu gatavošanai jāizvēlas bumbieru šķirnes ar mazu graudojumu. Teicamas bumbieru šķirnes ir Meža skaistule, Vasaras bergamote... Bumbieru kompota gatavošanā pareizai šķirnes izvēlei ir liela nozīme. Katru šķirni gatavo atsevišķi, jo katra šķirne var gatavojot izturēties citādi. Jāraugās, lai augļi būtu iespējami vienādā gatavības pakāpē. Vislabāk šim kompotam lietojami pusgatavi augļi.
Garšvielas, kanēli un krustnagliņas bumbieru kompotam nevajag likt, jo bez garšvielām var labāk izjust bumbieru naturālo un maigo garšu. Ja bumbieru krāsa nav pievilcīga, sīrupu var nedaudz iekrāsot ar zemeņu, aveņu vai jāņogu sulu.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Veselus, nebojātus bumbierus nomazgā, nomizo, izgriež kausiņus, rūpīgi nokasa kātiņus, ja vajadzīgs, kātiņus saīsina vai nogriež.
  2. Augļus sagriež gareniski 2 vai 4 daļās atkarībā no augļa lieluma.
  3. Arī kātiņu var pārgriezt divās daļās (labāka izskata dēļ).
  4. Ar nerūsošā tērauda nazi izņem serdi. Lai augļi nezaudētu balto krāsu, nomizotos augļus tūlīt liek mazliet skābā ūdenī (litrs ūdens, 1 g citronskābes).
  5. Sagatavotā cukura sīrupā liek sagatavotus bumbierus, kurus izņem no uzglabājamā ūdens, apvāra, līdz tie kļūst pusmīksti.
  6. Gatavības pakāpi nosaka ar koka irbulīti: ja uz kociņa uzdurts auglis, to paceļot un viegli pakratot, nokrīt, tad augļi ir pietiekami karsēti.
  7. Ar putu karoti no sīrupa izņem bumbierus un sapilda dezinficētā burkā.
  8. Atlikušo sīrupu vēlreiz uzvāra, ja tas duļķains, nostādina vai filtrē caur dubultu marli un tikai tad pārlej bumbieriem.
  9. Sagatavotai burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 90C temperatūrā: 0,5 litru burkas 20 minūtes, litra burkas 30 minūtes.
  10. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē, apgāž ar vāciņu uz leju, patur pusstundu un ļauj atdzist.
  11. Uzglabā vēsā vietā.

Vai recepte bija noderīga ?


 (4 (0)

Komentāri


Šaj receptei vēl nav pievienotu komentāru!
Lai atstātu komentāru jums jāienāk profīlā.

Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.