Tomātu sula

Konservēšana 7 Pēdējais atjauninājums: Nov 29, 2019 Izveidots: Aug 02, 2010
Tomātu sula
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Tomātu sulas iegūšanai var izlietot visas tomātu šķirnes. Sulu gatavošanā tomātu izskatam nav nozīmes, var izmantot visus nestandarta, sīkos un pat bojātos tomātus. Ar sāli sagatavotā sula krietni labāk uzglabājas. Tomātu sulu nav ieteicams dzidrināt, jo vērtīgā sastāvdaļa karotīns atrodas kopā ar mīkstajām daļām. Pagatavot vienkārši Tomātu sula savā virtuvē. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas dzērieni skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Tomātus rūpīgi nomazgā, izgriež bojātās vietas un ar pirkstiem saplucinātus liek katlā un vāra, kamēr tie paliek mīksti un izjūk.
  2. Pēc tam masu izdzen caur sietu, kura acs ir tik smalka, lai nelaiž cauri sēklas.
  3. Iegūtai tomātu sulai pēc garšas pieliek sāli un cukuru.
  4. Uz litru sulas jāliek apmēram 1/2 - 1 ēdamkarote sāls un 1/2 ēdamkarote cukura.
  5. Sulu uzvāra, sapilda burkās. Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē
  6. Sagatavotos traukus liek siltā ūdenī (50C) un pasterizē 85C temperatūrā: 0,5 litru traukus 10 minūtes, litra 15 minūtes, 3 litru 20 - 25 minūtēm.
  7. Pēc pasterizēšanas traukus aizvalcē un apgāž ar vāciņu uz leju, patur 25 - 30 min. Uzglabā vēsā vietā.

Tomātu sula



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Tomātu sulas iegūšanai var izlietot visas tomātu šķirnes. Sulu gatavošanā tomātu izskatam nav nozīmes, var izmantot visus nestandarta, sīkos un pat bojātos tomātus. Ar sāli sagatavotā sula krietni labāk uzglabājas. Tomātu sulu nav ieteicams dzidrināt, jo vērtīgā sastāvdaļa karotīns atrodas kopā ar mīkstajām daļām. Pagatavot vienkārši Tomātu sula savā virtuvē. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas dzērieni skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Tomātus rūpīgi nomazgā, izgriež bojātās vietas un ar pirkstiem saplucinātus liek katlā un vāra, kamēr tie paliek mīksti un izjūk.
  2. Pēc tam masu izdzen caur sietu, kura acs ir tik smalka, lai nelaiž cauri sēklas.
  3. Iegūtai tomātu sulai pēc garšas pieliek sāli un cukuru.
  4. Uz litru sulas jāliek apmēram 1/2 - 1 ēdamkarote sāls un 1/2 ēdamkarote cukura.
  5. Sulu uzvāra, sapilda burkās. Burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē
  6. Sagatavotos traukus liek siltā ūdenī (50C) un pasterizē 85C temperatūrā: 0,5 litru traukus 10 minūtes, litra 15 minūtes, 3 litru 20 - 25 minūtēm.
  7. Pēc pasterizēšanas traukus aizvalcē un apgāž ar vāciņu uz leju, patur 25 - 30 min. Uzglabā vēsā vietā.

Vai recepte bija noderīga ?


 (7 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.