- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Drukāt
Pagatavot vienkārši Sēņu sālīšana savā virtuvē. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sālīšanai lieto visas ēdamās sēnes. Rūgtās sēnes iepriekš mērcē aukstā sālītā ūdenī apmēram 2 dienas. Vēlāk šādi sālītas sēnes var izmantot sēņu mērces gatavošanai vai sēņu zupas gatavošanai.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Sēnes novāra sālsūdenī.
- Lai sēnes būtu garšīgas, tām sālīšanas laikā jāpieliek ķiploki, diles, upeņu lapa, melnie pipari, lauru lapa.
- Novārītas, nospiestas sēnes sajauc ar sāli, garšvielām, tad sapilda traukā piespiežot, pārklāj ar tīru drānu, uzliek koka ripu, noslogo ar nomazgātu laukakmeni vai kādu citu smagu slogu, lai izspiestu gaisu.
- Uzglabā vēsā vietā.
Sēņu sālīšana
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Pagatavot vienkārši Sēņu sālīšana savā virtuvē. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sālīšanai lieto visas ēdamās sēnes. Rūgtās sēnes iepriekš mērcē aukstā sālītā ūdenī apmēram 2 dienas. Vēlāk šādi sālītas sēnes var izmantot sēņu mērces gatavošanai vai sēņu zupas gatavošanai.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Sēnes novāra sālsūdenī.
- Lai sēnes būtu garšīgas, tām sālīšanas laikā jāpieliek ķiploki, diles, upeņu lapa, melnie pipari, lauru lapa.
- Novārītas, nospiestas sēnes sajauc ar sāli, garšvielām, tad sapilda traukā piespiežot, pārklāj ar tīru drānu, uzliek koka ripu, noslogo ar nomazgātu laukakmeni vai kādu citu smagu slogu, lai izspiestu gaisu.
- Uzglabā vēsā vietā.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt