Sēņu sālīšana

Konservēšana 5 Pēdējais atjauninājums: May 15, 2020 Izveidots: Aug 24, 2011
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Pagatavot vienkārši Sēņu sālīšana savā virtuvē. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sālīšanai lieto visas ēdamās sēnes. Rūgtās sēnes iepriekš mērcē aukstā sālītā ūdenī apmēram 2 dienas. Vēlāk šādi sālītas sēnes var izmantot sēņu mērces gatavošanai vai sēņu zupas gatavošanai.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Sēnes novāra sālsūdenī.
  2. Lai sēnes būtu garšīgas, tām sālīšanas laikā jāpieliek ķiploki, diles, upeņu lapa, melnie pipari, lauru lapa.
  3. Novārītas, nospiestas sēnes sajauc ar sāli, garšvielām, tad sapilda traukā piespiežot, pārklāj ar tīru drānu, uzliek koka ripu, noslogo ar nomazgātu laukakmeni vai kādu citu smagu slogu, lai izspiestu gaisu.
  4. Uzglabā vēsā vietā.

Sēņu sālīšana



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Pagatavot vienkārši Sēņu sālīšana savā virtuvē. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sālīšanai lieto visas ēdamās sēnes. Rūgtās sēnes iepriekš mērcē aukstā sālītā ūdenī apmēram 2 dienas. Vēlāk šādi sālītas sēnes var izmantot sēņu mērces gatavošanai vai sēņu zupas gatavošanai.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Sēnes novāra sālsūdenī.
  2. Lai sēnes būtu garšīgas, tām sālīšanas laikā jāpieliek ķiploki, diles, upeņu lapa, melnie pipari, lauru lapa.
  3. Novārītas, nospiestas sēnes sajauc ar sāli, garšvielām, tad sapilda traukā piespiežot, pārklāj ar tīru drānu, uzliek koka ripu, noslogo ar nomazgātu laukakmeni vai kādu citu smagu slogu, lai izspiestu gaisu.
  4. Uzglabā vēsā vietā.

Vai recepte bija noderīga ?


 (6 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.