Tomātu galerts

Konservēšana 6 Pēdējais atjauninājums: May 18, 2020 Izveidots: Aug 02, 2010
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Pagatavot vienkārši Tomātu galerts saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Mazos tomātus, dekoratīvos t.k. dāmu pirkstiņus un vīnogu tomātus galertam liek burkā veselus - nesagrieztus.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Sarkanus, vēl cietus tomātus nomazgā, nosusina un sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs .
  2. Sīpolus sagriež iespējami plānākās ripiņās.
  3. Burkā ieliek 2 lauru lapas un sakārto kārtām tomātu šķēles ar sīpolu ripiņām.
  4. Krāšņuma nolūkā var ievietot arī dzelteno tomātu šķēles.
  5. Burkā sapildītus tomātus pārlej ar karstu želatīna marinādi, kuru sagatavo šādi: uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi un uzbriedinātu želatīnu. Pirms izlietošanas želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni (1:5) un ļauj 2-4 stundas uzbriest. Tad želatīnu izkāš caur sietiņu vai marli, nosūcot lieko ūdeni, ja tāds ir, un pievieno karstai marinādei, ļauj tam izkust. Pēc želatīna pievienošanas marinādi vairs nedrīkst vārīt.
  6. Sagatavotās burkas pasterizē 80C temperatūrā: 0,5 litru burkas 10-12 minūtes, litra burkas 15-20 minūtes. Ieteicams lietot mazus traukus, jo galerts tajos labāk sarec un ir ērts lietošanai.
  7. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un atdzesē istabas temperatūrā, lai galerts sarec. Burkas nedrīkst gāzt uz vāciņa. Lai galerts labāk un ātrāk sarecētu, atdzisušās burkas novieto ledusskapi.

Tomātu galerts



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Pagatavot vienkārši Tomātu galerts saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Mazos tomātus, dekoratīvos t.k. dāmu pirkstiņus un vīnogu tomātus galertam liek burkā veselus - nesagrieztus.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Sarkanus, vēl cietus tomātus nomazgā, nosusina un sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs .
  2. Sīpolus sagriež iespējami plānākās ripiņās.
  3. Burkā ieliek 2 lauru lapas un sakārto kārtām tomātu šķēles ar sīpolu ripiņām.
  4. Krāšņuma nolūkā var ievietot arī dzelteno tomātu šķēles.
  5. Burkā sapildītus tomātus pārlej ar karstu želatīna marinādi, kuru sagatavo šādi: uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi un uzbriedinātu želatīnu. Pirms izlietošanas želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni (1:5) un ļauj 2-4 stundas uzbriest. Tad želatīnu izkāš caur sietiņu vai marli, nosūcot lieko ūdeni, ja tāds ir, un pievieno karstai marinādei, ļauj tam izkust. Pēc želatīna pievienošanas marinādi vairs nedrīkst vārīt.
  6. Sagatavotās burkas pasterizē 80C temperatūrā: 0,5 litru burkas 10-12 minūtes, litra burkas 15-20 minūtes. Ieteicams lietot mazus traukus, jo galerts tajos labāk sarec un ir ērts lietošanai.
  7. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un atdzesē istabas temperatūrā, lai galerts sarec. Burkas nedrīkst gāzt uz vāciņa. Lai galerts labāk un ātrāk sarecētu, atdzisušās burkas novieto ledusskapi.

Vai recepte bija noderīga ?


 (5 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.