receptes

Sālītas skābenes

Konservēšana 2 Pēdējais atjauninājums: Nov 26, 2020 Izveidots: Aug 02, 2010
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Pagatavot vienkārši sālītas skābenes ziemai savā virtuvē.
Sālīšanai sagatavotās lapas var arī negriezt, ja tās nav pāraugušas. No skābeņu lapām izlasa rupjos kātus, bojātas lapas. Kad sālīšana pabeigta, tad skābenes novieto vēsā vietā. Pirms lietošanas ieteicams skābenes 1-2 stundas mērcēt ūdenī, lai noņemtu lieko sāli.
Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Skābeņu lapas nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un sagriež.
  2. Lapas sajauc ar galda sāli, stingri sapilda traukā.
  3. Kad trauka virspusē parādīsies šķidrums, vēl uzkaisa sāls kārtu un noslēdz ar vāciņu.
  4. Ja skābēšanai izmantots liels trauks, tad uzliek šķīvi un uzliek vieglu slogu. Šķidrumam jābūt virs skābenēm.

Sālītas skābenes



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Pagatavot vienkārši sālītas skābenes ziemai savā virtuvē.
Sālīšanai sagatavotās lapas var arī negriezt, ja tās nav pāraugušas. No skābeņu lapām izlasa rupjos kātus, bojātas lapas. Kad sālīšana pabeigta, tad skābenes novieto vēsā vietā. Pirms lietošanas ieteicams skābenes 1-2 stundas mērcēt ūdenī, lai noņemtu lieko sāli.
Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Skābeņu lapas nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un sagriež.
  2. Lapas sajauc ar galda sāli, stingri sapilda traukā.
  3. Kad trauka virspusē parādīsies šķidrums, vēl uzkaisa sāls kārtu un noslēdz ar vāciņu.
  4. Ja skābēšanai izmantots liels trauks, tad uzliek šķīvi un uzliek vieglu slogu. Šķidrumam jābūt virs skābenēm.

Vai recepte bija noderīga ?


 (0 (1)

Komentāri


Šaj receptei vēl nav pievienotu komentāru!
Lai atstātu komentāru jums jāienāk profīlā.

Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.