- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Drukāt
Pupiņu skābēšanai lieto krūmu pupiņu nenobriedušās pākstis. Nobriedušas pākstis, kas satur daudz kokšķiedras, skābēšanai vairs nav derīgas. Pupiņas satur daudz olbaltumvielu, tāpēc tās lēni ieskābst. Pupiņas skābē mazos traukos.
Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Jaunas, trauslas pupiņu pākstis pārlasa, ja ir šķiedras, tās novelk no pakšu šuvēm un nomazgā aukstā ūdenī.
- Nomazgātas pākstis plaucē verdošā sālsūdenī.
- Atdzesētās pupiņas sagriež slīpos 1 - 2 cm garos gabaliņos un sajauc ar sāli.
- Uz 1 kg pupiņu ņem 50 g sāls.
- Sagatavotās pupiņas iepilda skābēšanai piemērotā traukā.
- Pupiņas traukā stingri sablīvē.
- Uzliek koka ripu un slogu.
- Trauku ar pupiņām novieto siltā telpā temperatūrā ieskābšanai.
- Pēc divām nedēļām trauku novieto vēsā telpā.
Pupiņu skābēšana
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Pupiņu skābēšanai lieto krūmu pupiņu nenobriedušās pākstis. Nobriedušas pākstis, kas satur daudz kokšķiedras, skābēšanai vairs nav derīgas. Pupiņas satur daudz olbaltumvielu, tāpēc tās lēni ieskābst. Pupiņas skābē mazos traukos.
Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Jaunas, trauslas pupiņu pākstis pārlasa, ja ir šķiedras, tās novelk no pakšu šuvēm un nomazgā aukstā ūdenī.
- Nomazgātas pākstis plaucē verdošā sālsūdenī.
- Atdzesētās pupiņas sagriež slīpos 1 - 2 cm garos gabaliņos un sajauc ar sāli.
- Uz 1 kg pupiņu ņem 50 g sāls.
- Sagatavotās pupiņas iepilda skābēšanai piemērotā traukā.
- Pupiņas traukā stingri sablīvē.
- Uzliek koka ripu un slogu.
- Trauku ar pupiņām novieto siltā telpā temperatūrā ieskābšanai.
- Pēc divām nedēļām trauku novieto vēsā telpā.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt