receptes

Pupiņu skābēšana

Konservēšana 1 Pēdējais atjauninājums: Dec 04, 2019 Izveidots: Aug 02, 2010
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Pupiņu skābēšanai lieto krūmu pupiņu nenobriedušās pākstis. Nobriedušas pākstis, kas satur daudz kokšķiedras, skābēšanai vairs nav derīgas. Pupiņas satur daudz olbaltumvielu, tāpēc tās lēni ieskābst. Pupiņas skābē mazos traukos.
Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Jaunas, trauslas pupiņu pākstis pārlasa, ja ir šķiedras, tās novelk no pakšu šuvēm un nomazgā aukstā ūdenī.
  2. Nomazgātas pākstis plaucē verdošā sālsūdenī.
  3. Atdzesētās pupiņas sagriež slīpos 1 - 2 cm garos gabaliņos un sajauc ar sāli.
  4. Uz 1 kg pupiņu ņem 50 g sāls.
  5. Sagatavotās pupiņas iepilda skābēšanai piemērotā traukā.
  6. Pupiņas traukā stingri sablīvē.
  7. Uzliek koka ripu un slogu.
  8. Trauku ar pupiņām novieto siltā telpā temperatūrā ieskābšanai.
  9. Pēc divām nedēļām trauku novieto vēsā telpā.

Pupiņu skābēšana



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Pupiņu skābēšanai lieto krūmu pupiņu nenobriedušās pākstis. Nobriedušas pākstis, kas satur daudz kokšķiedras, skābēšanai vairs nav derīgas. Pupiņas satur daudz olbaltumvielu, tāpēc tās lēni ieskābst. Pupiņas skābē mazos traukos.
Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Jaunas, trauslas pupiņu pākstis pārlasa, ja ir šķiedras, tās novelk no pakšu šuvēm un nomazgā aukstā ūdenī.
  2. Nomazgātas pākstis plaucē verdošā sālsūdenī.
  3. Atdzesētās pupiņas sagriež slīpos 1 - 2 cm garos gabaliņos un sajauc ar sāli.
  4. Uz 1 kg pupiņu ņem 50 g sāls.
  5. Sagatavotās pupiņas iepilda skābēšanai piemērotā traukā.
  6. Pupiņas traukā stingri sablīvē.
  7. Uzliek koka ripu un slogu.
  8. Trauku ar pupiņām novieto siltā telpā temperatūrā ieskābšanai.
  9. Pēc divām nedēļām trauku novieto vēsā telpā.

Vai recepte bija noderīga ?


 (0 (0)

Komentāri


Šaj receptei vēl nav pievienotu komentāru!
Lai atstātu komentāru jums jāienāk profīlā.

Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.