Mazsālīti gurķi

Konservēšana 5 Pēdējais atjauninājums: Aug 03, 2020 Izveidots: Aug 25, 2010
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Mazsālītos gurķus gatavo ātrai izlietošanai. Gurķus skābē nelielos traukos, parasti izvēlas māla podus vai stikla burkas.
Gatavošanas padoms kā taisa Mazsālīti gurķi pašam. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Nomazgātus gurķus ar koka irbulīti sabaksta, nogriež galiņus un sapilda burkās kopā ar sagrieztām dillēm.
  2. Pārlej karstu (75-80C) sālsūdeni (50 g sāls uz 1 l ūdens).
  3. Burkai uzliek nelielu slodziņu tā, lai visi gurķi atrastos zem ūdens, un noliek siltā vietā.
  4. Pēc 2-3 dienām gurķi ir lietojami.
  5. Mazsālītos gurķus var arī sterilizēt.
  6. Ieskābušos gurķus izņem no trauka, nomazgā un saliek stikla burkās, liekot pa starpām svaigas dilles.
  7. Gurķu raudzējamo sulu lej katliņā un vāra 5-10 min., izkāš, karstu (70-80C) pārlej burkās, lai gurķi būtu pārklāti.
  8. Nosedz ar vāciņiem un pasterizē - 0,5 l burkas 10 min, 1l - 15 min, 3l - 20 min., pie 85 C.
  9. Pēc karsēšanas burkas izceļ no katla, aizgriež vāciņus un atdzesē, uzglabā vēsā vietā.

Mazsālīti gurķi



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Mazsālītos gurķus gatavo ātrai izlietošanai. Gurķus skābē nelielos traukos, parasti izvēlas māla podus vai stikla burkas.
Gatavošanas padoms kā taisa Mazsālīti gurķi pašam. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Nomazgātus gurķus ar koka irbulīti sabaksta, nogriež galiņus un sapilda burkās kopā ar sagrieztām dillēm.
  2. Pārlej karstu (75-80C) sālsūdeni (50 g sāls uz 1 l ūdens).
  3. Burkai uzliek nelielu slodziņu tā, lai visi gurķi atrastos zem ūdens, un noliek siltā vietā.
  4. Pēc 2-3 dienām gurķi ir lietojami.
  5. Mazsālītos gurķus var arī sterilizēt.
  6. Ieskābušos gurķus izņem no trauka, nomazgā un saliek stikla burkās, liekot pa starpām svaigas dilles.
  7. Gurķu raudzējamo sulu lej katliņā un vāra 5-10 min., izkāš, karstu (70-80C) pārlej burkās, lai gurķi būtu pārklāti.
  8. Nosedz ar vāciņiem un pasterizē - 0,5 l burkas 10 min, 1l - 15 min, 3l - 20 min., pie 85 C.
  9. Pēc karsēšanas burkas izceļ no katla, aizgriež vāciņus un atdzesē, uzglabā vēsā vietā.

Vai recepte bija noderīga ?


 (1 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.