Gurķu un tomātu salāti

Konservēšana 3 Pēdējais atjauninājums: Dec 12, 2019 Izveidots: Aug 01, 2010
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vienkārši
Drukāt

Receptē norādītais produktu daudzums ir uz 1l burciņu.
Šie salāti ir saturīgāki, ja pagatavoti ar eļļas piedevu. Uz litra burku var likt 5-7 ēdamkarotes saulespuķu eļļas.
Kā gatavot Gurķu un tomātu salāti savā virtuvē. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Cietus sarkanos tomātus griež 1-1,5 cm biezās šķēlēītēs.
  2. Nepāraugušus svaigus gurķus mizo un arī griež 1/2 cm biezās šķēlēs.
  3. Notīrītos sīpolus sagriež pēc iespējas plānākās ripiņās.
  4. Izkarsētā burkā sakārto kārtām gurķus, tomātus, sīpolus utt.
  5. Sagatavotās burkas pārlej ar vieglu marinādi.
  6. Marinādes gatavošana: uzvāra ūdeni, tam pievieno sāli, cukuru un citronskābi (3 g citronskābes atbilst vienai tējkarotei bez kaudzes).
  7. Ja vēlas, šiem salātiem var pievienot augu eļļu pēc vajadzības pievienojot to tieši burkā pēc tās piepildīšanas ar marinādi.
  8. Burkai uzliek metāla vāciņu un pasterizē 80C temperatūrā: 0,5 litra burkas 15-20 minūtes, litra burkas - 25 minūtes.
  9. Pēc pasterizēšanas burkas, kā parasti, aizvalcē, apgāž ar vāciņu uz leju, patur stundu, atgriež atpakaļ un ļauj atdzist. Uzglabā vēsā vietā.

Gurķu un tomātu salāti



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vienkārši

Receptē norādītais produktu daudzums ir uz 1l burciņu.
Šie salāti ir saturīgāki, ja pagatavoti ar eļļas piedevu. Uz litra burku var likt 5-7 ēdamkarotes saulespuķu eļļas.
Kā gatavot Gurķu un tomātu salāti savā virtuvē. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Cietus sarkanos tomātus griež 1-1,5 cm biezās šķēlēītēs.
  2. Nepāraugušus svaigus gurķus mizo un arī griež 1/2 cm biezās šķēlēs.
  3. Notīrītos sīpolus sagriež pēc iespējas plānākās ripiņās.
  4. Izkarsētā burkā sakārto kārtām gurķus, tomātus, sīpolus utt.
  5. Sagatavotās burkas pārlej ar vieglu marinādi.
  6. Marinādes gatavošana: uzvāra ūdeni, tam pievieno sāli, cukuru un citronskābi (3 g citronskābes atbilst vienai tējkarotei bez kaudzes).
  7. Ja vēlas, šiem salātiem var pievienot augu eļļu pēc vajadzības pievienojot to tieši burkā pēc tās piepildīšanas ar marinādi.
  8. Burkai uzliek metāla vāciņu un pasterizē 80C temperatūrā: 0,5 litra burkas 15-20 minūtes, litra burkas - 25 minūtes.
  9. Pēc pasterizēšanas burkas, kā parasti, aizvalcē, apgāž ar vāciņu uz leju, patur stundu, atgriež atpakaļ un ļauj atdzist. Uzglabā vēsā vietā.

Vai recepte bija noderīga ?


 (0 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.