- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vienkārši
Drukāt
Receptē norādītais produktu daudzums ir uz 1l burciņu.
Šie salāti ir saturīgāki, ja pagatavoti ar eļļas piedevu. Uz litra burku var likt 5-7 ēdamkarotes saulespuķu eļļas.
Kā gatavot Gurķu un tomātu salāti savā virtuvē. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Cietus sarkanos tomātus griež 1-1,5 cm biezās šķēlēītēs.
- Nepāraugušus svaigus gurķus mizo un arī griež 1/2 cm biezās šķēlēs.
- Notīrītos sīpolus sagriež pēc iespējas plānākās ripiņās.
- Izkarsētā burkā sakārto kārtām gurķus, tomātus, sīpolus utt.
- Sagatavotās burkas pārlej ar vieglu marinādi.
- Marinādes gatavošana: uzvāra ūdeni, tam pievieno sāli, cukuru un citronskābi (3 g citronskābes atbilst vienai tējkarotei bez kaudzes).
- Ja vēlas, šiem salātiem var pievienot augu eļļu pēc vajadzības pievienojot to tieši burkā pēc tās piepildīšanas ar marinādi.
- Burkai uzliek metāla vāciņu un pasterizē 80C temperatūrā: 0,5 litra burkas 15-20 minūtes, litra burkas - 25 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas, kā parasti, aizvalcē, apgāž ar vāciņu uz leju, patur stundu, atgriež atpakaļ un ļauj atdzist. Uzglabā vēsā vietā.
Gurķu un tomātu salāti
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vienkārši
Receptē norādītais produktu daudzums ir uz 1l burciņu.
Šie salāti ir saturīgāki, ja pagatavoti ar eļļas piedevu. Uz litra burku var likt 5-7 ēdamkarotes saulespuķu eļļas.
Kā gatavot Gurķu un tomātu salāti savā virtuvē. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Cietus sarkanos tomātus griež 1-1,5 cm biezās šķēlēītēs.
- Nepāraugušus svaigus gurķus mizo un arī griež 1/2 cm biezās šķēlēs.
- Notīrītos sīpolus sagriež pēc iespējas plānākās ripiņās.
- Izkarsētā burkā sakārto kārtām gurķus, tomātus, sīpolus utt.
- Sagatavotās burkas pārlej ar vieglu marinādi.
- Marinādes gatavošana: uzvāra ūdeni, tam pievieno sāli, cukuru un citronskābi (3 g citronskābes atbilst vienai tējkarotei bez kaudzes).
- Ja vēlas, šiem salātiem var pievienot augu eļļu pēc vajadzības pievienojot to tieši burkā pēc tās piepildīšanas ar marinādi.
- Burkai uzliek metāla vāciņu un pasterizē 80C temperatūrā: 0,5 litra burkas 15-20 minūtes, litra burkas - 25 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas, kā parasti, aizvalcē, apgāž ar vāciņu uz leju, patur stundu, atgriež atpakaļ un ļauj atdzist. Uzglabā vēsā vietā.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt