Cepti nēģi

Zivju ēdieni 6 Pēdējais atjauninājums: Nov 09, 2019 Izveidots: Aug 27, 2010
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Kā pagatavot šo Cepti nēģi mājās. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un ēdiena recepti no kategorijas zivju ēdieni skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Nēģus sakaisa ar sāli un noslauka ar drāniņu liekās gļotas.
  2. Uz sausas, sakarsētas pannas nēģus novieto cieši blakus un cep 5-8 minūtes, tad apgriež un cep vē 4-5 minūtes.
  3. Izceptam nēģim liecot jālūst, tas nedrīkst būt sīksts un nedrīkst būt arī apdedzis, jo tad tas būs rūgts.
  4. Gatavos nēģus saliek trauciņā blīvi kārtās. Verdošam ūdenim krāsas dēļ pielej dabiskās tējas vai dedzināta cukura izvilkumu un pārlej ceptiem nēģiem, uzliek slogripu, slogu un novieto aukstumā.
  5. Ja nēģus vēlas planākus, tos pēc cepšanas ar koka veltni saspaida un tad sakārto traukā.
  6. Blīvējot nēģus traukā, starp rindām iekaisa sāli. Trauku izvēlas koka vai metāla, jo nēģi jānosloga ar smagu slogu.
  7. Nēģus var cept arī speciāli izgatavotos režģos vai stiepļu pinumā, krāsnī uz oglēm. Šādā gadījumā nēģus saliek uz režģiem blīvi ar astēm uz vidu, lai tās neapdeg un nēģi jāapgriež.
  8. Ja režģi dubulti un tiem piestiprināts rokturis, tad režģus pēc noteikta laika apgriež un turpina cepšanu, līdz tie gatavi, t.i., pārlokot lūst.

Cepti nēģi



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Kā pagatavot šo Cepti nēģi mājās. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un ēdiena recepti no kategorijas zivju ēdieni skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Nēģus sakaisa ar sāli un noslauka ar drāniņu liekās gļotas.
  2. Uz sausas, sakarsētas pannas nēģus novieto cieši blakus un cep 5-8 minūtes, tad apgriež un cep vē 4-5 minūtes.
  3. Izceptam nēģim liecot jālūst, tas nedrīkst būt sīksts un nedrīkst būt arī apdedzis, jo tad tas būs rūgts.
  4. Gatavos nēģus saliek trauciņā blīvi kārtās. Verdošam ūdenim krāsas dēļ pielej dabiskās tējas vai dedzināta cukura izvilkumu un pārlej ceptiem nēģiem, uzliek slogripu, slogu un novieto aukstumā.
  5. Ja nēģus vēlas planākus, tos pēc cepšanas ar koka veltni saspaida un tad sakārto traukā.
  6. Blīvējot nēģus traukā, starp rindām iekaisa sāli. Trauku izvēlas koka vai metāla, jo nēģi jānosloga ar smagu slogu.
  7. Nēģus var cept arī speciāli izgatavotos režģos vai stiepļu pinumā, krāsnī uz oglēm. Šādā gadījumā nēģus saliek uz režģiem blīvi ar astēm uz vidu, lai tās neapdeg un nēģi jāapgriež.
  8. Ja režģi dubulti un tiem piestiprināts rokturis, tad režģus pēc noteikta laika apgriež un turpina cepšanu, līdz tie gatavi, t.i., pārlokot lūst.

Vai recepte bija noderīga ?


 (12 (6)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.