- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Drukāt
Kā pagatavot šo Cepti nēģi mājās. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un ēdiena recepti no kategorijas zivju ēdieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Nēģus sakaisa ar sāli un noslauka ar drāniņu liekās gļotas.
- Uz sausas, sakarsētas pannas nēģus novieto cieši blakus un cep 5-8 minūtes, tad apgriež un cep vē 4-5 minūtes.
- Izceptam nēģim liecot jālūst, tas nedrīkst būt sīksts un nedrīkst būt arī apdedzis, jo tad tas būs rūgts.
- Gatavos nēģus saliek trauciņā blīvi kārtās. Verdošam ūdenim krāsas dēļ pielej dabiskās tējas vai dedzināta cukura izvilkumu un pārlej ceptiem nēģiem, uzliek slogripu, slogu un novieto aukstumā.
- Ja nēģus vēlas planākus, tos pēc cepšanas ar koka veltni saspaida un tad sakārto traukā.
- Blīvējot nēģus traukā, starp rindām iekaisa sāli. Trauku izvēlas koka vai metāla, jo nēģi jānosloga ar smagu slogu.
- Nēģus var cept arī speciāli izgatavotos režģos vai stiepļu pinumā, krāsnī uz oglēm. Šādā gadījumā nēģus saliek uz režģiem blīvi ar astēm uz vidu, lai tās neapdeg un nēģi jāapgriež.
- Ja režģi dubulti un tiem piestiprināts rokturis, tad režģus pēc noteikta laika apgriež un turpina cepšanu, līdz tie gatavi, t.i., pārlokot lūst.
Cepti nēģi
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Kā pagatavot šo Cepti nēģi mājās. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un ēdiena recepti no kategorijas zivju ēdieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Nēģus sakaisa ar sāli un noslauka ar drāniņu liekās gļotas.
- Uz sausas, sakarsētas pannas nēģus novieto cieši blakus un cep 5-8 minūtes, tad apgriež un cep vē 4-5 minūtes.
- Izceptam nēģim liecot jālūst, tas nedrīkst būt sīksts un nedrīkst būt arī apdedzis, jo tad tas būs rūgts.
- Gatavos nēģus saliek trauciņā blīvi kārtās. Verdošam ūdenim krāsas dēļ pielej dabiskās tējas vai dedzināta cukura izvilkumu un pārlej ceptiem nēģiem, uzliek slogripu, slogu un novieto aukstumā.
- Ja nēģus vēlas planākus, tos pēc cepšanas ar koka veltni saspaida un tad sakārto traukā.
- Blīvējot nēģus traukā, starp rindām iekaisa sāli. Trauku izvēlas koka vai metāla, jo nēģi jānosloga ar smagu slogu.
- Nēģus var cept arī speciāli izgatavotos režģos vai stiepļu pinumā, krāsnī uz oglēm. Šādā gadījumā nēģus saliek uz režģiem blīvi ar astēm uz vidu, lai tās neapdeg un nēģi jāapgriež.
- Ja režģi dubulti un tiem piestiprināts rokturis, tad režģus pēc noteikta laika apgriež un turpina cepšanu, līdz tie gatavi, t.i., pārlokot lūst.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt