- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Drukāt
Pagatavot vienkārši Uzbeku plovs mājās. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas gaļas ēdieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Rīsus nomazgā un iemērc ūdenī uz apmēram 20 min.
- Pannā ielej eļļu un kārtīgi izsilda, līdz eļļa sakarsusi pievieno smalki grieztus sīpolus un cep, kamēr sīpoli top viegli brūni.
- Pievieno no dzīslojuma attīrītu, kubiņos grieztu gaļu un pārmaisot apcep no visām pusēm, pievieno notīrītus, sagrieztus burkānus, vienu smalki grieztu ķiploku un turpina cept, līdz burkāni kļūs mīksti, apmēram 5-10 min.
- Pielej 0,5 l ūdeni un ievieto viducī veselu ķiploku, kurš attīrīts no mizas ārpusē, pagaidām līdz ūdens sāk vārīties un ķiploku ņem ārā un pagaidām noliek malā.
- Pievieno sāli, pievieno rīsus, ja nepieciešams pielej vēl ūdeni, lai rīsi būtu nedaudz zem ūdens, turpina vārīt apmēram 10 min., līdz ūdens nenostājās ar rīsiem vienā līmenī.
- Ievieto ķiploku atpakaļ viducī, pārlej visu nedaudz ar eļļu, liek vāku un uz lēnas uguns turpina vārīt apmēram 20 min.
Uzbeku plovs
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Pagatavot vienkārši Uzbeku plovs mājās. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas gaļas ēdieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Rīsus nomazgā un iemērc ūdenī uz apmēram 20 min.
- Pannā ielej eļļu un kārtīgi izsilda, līdz eļļa sakarsusi pievieno smalki grieztus sīpolus un cep, kamēr sīpoli top viegli brūni.
- Pievieno no dzīslojuma attīrītu, kubiņos grieztu gaļu un pārmaisot apcep no visām pusēm, pievieno notīrītus, sagrieztus burkānus, vienu smalki grieztu ķiploku un turpina cept, līdz burkāni kļūs mīksti, apmēram 5-10 min.
- Pielej 0,5 l ūdeni un ievieto viducī veselu ķiploku, kurš attīrīts no mizas ārpusē, pagaidām līdz ūdens sāk vārīties un ķiploku ņem ārā un pagaidām noliek malā.
- Pievieno sāli, pievieno rīsus, ja nepieciešams pielej vēl ūdeni, lai rīsi būtu nedaudz zem ūdens, turpina vārīt apmēram 10 min., līdz ūdens nenostājās ar rīsiem vienā līmenī.
- Ievieto ķiploku atpakaļ viducī, pārlej visu nedaudz ar eļļu, liek vāku un uz lēnas uguns turpina vārīt apmēram 20 min.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt