- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Drukāt
Gatavošanas padoms kā taisa Plovs tatāru gaumē mājās. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas gaļas ēdieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Rīsus mazgā un atstāj ūdenī nedaudz pamirkt, mizo un griež sīpolus gredzenos, nomazgā un nomizo burkānus un griež strēmelēs. Sagriež jēra gaļu 2-4cm gabalos.
- Silda katlu un lej tajā saulespuķu eļļu, nedaudz uzkarsē, liek sagrieztos sīpolus cept, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
- Sīpolus pārliek citā traukā.
- Liek katlā eļļu un strēmelēs grieztos burkānus, un cep, līdz tie paliks mīksti, pārliek citā traukā.
- Liek katlā eļļu un sagriezto gaļu, un cept pievienojot plova garšvielas, sāli, tad pievieno nedaudz ūdeni, lai gaļa nepiedeg un uzliekot vāku sutina ap 20min.
- Kad gaļa izsutināta pievieno iepriekš apceptos burkānus un sīpolus, pa slānim tos nepārmaisot.
- Pievieno nomazgātos izmērcētos rīsus un iespraužam ķiplokus, kuriem attīrīta virsējā miziņa, tā, lai ķiploku augša lien ārā.
- Pievieno sāli un pārlej ūdeni tā, lai tas nosedz rīsus uz apmēram 1cm.
- Katlam liek vāku un vara uz lēnas uguns apmēram 30min.
- Ņem nost no uguns un neatverot vāku ļauj ievilkties vēl 10-20min. Gatavs.
Plovs tatāru gaumē
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Gatavošanas padoms kā taisa Plovs tatāru gaumē mājās. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas gaļas ēdieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Rīsus mazgā un atstāj ūdenī nedaudz pamirkt, mizo un griež sīpolus gredzenos, nomazgā un nomizo burkānus un griež strēmelēs. Sagriež jēra gaļu 2-4cm gabalos.
- Silda katlu un lej tajā saulespuķu eļļu, nedaudz uzkarsē, liek sagrieztos sīpolus cept, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
- Sīpolus pārliek citā traukā.
- Liek katlā eļļu un strēmelēs grieztos burkānus, un cep, līdz tie paliks mīksti, pārliek citā traukā.
- Liek katlā eļļu un sagriezto gaļu, un cept pievienojot plova garšvielas, sāli, tad pievieno nedaudz ūdeni, lai gaļa nepiedeg un uzliekot vāku sutina ap 20min.
- Kad gaļa izsutināta pievieno iepriekš apceptos burkānus un sīpolus, pa slānim tos nepārmaisot.
- Pievieno nomazgātos izmērcētos rīsus un iespraužam ķiplokus, kuriem attīrīta virsējā miziņa, tā, lai ķiploku augša lien ārā.
- Pievieno sāli un pārlej ūdeni tā, lai tas nosedz rīsus uz apmēram 1cm.
- Katlam liek vāku un vara uz lēnas uguns apmēram 30min.
- Ņem nost no uguns un neatverot vāku ļauj ievilkties vēl 10-20min. Gatavs.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt