Cūkas galvas veltnis

Gaļas ēdieni 5 Pēdējais atjauninājums: Nov 12, 2019 Izveidots: Aug 29, 2010
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Gatavošanas padoms kā taisa Cūkas galvas veltnis saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas gaļas ēdieni skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Vidēja lieluma cūkas galvu pārcērt uz pusēm, izņem smadzenes un nomazgā.
  2. Galvas puses liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes, sāli, piparus, lauru lapas un vāra.
  3. Līdz ar galvas pusēm vāra mēli un notīrītus, nesagrieztus burkānus.
  4. Kad gaļa pusmīksta, tad galvas puses no šķidruma izņem, nogriež ausis, atgriež ādu ar apmēram 0,5 cm biezu speķa kārtiņu un atdala gaļu no kauliem.
  5. Ausis un no kauliem atdalīto gaļu, kā arī mēli sagriež iegarenos gabaliņos.
  6. Ādas puses saliek blakus tā, lai izveidotos iegarens četrstūris, un sašuj ar diegu.
  7. Uz mitras servjetes uzklāj nogriezto ādu un sakārto pildījumu.
  8. Vispirms pārliek gabaliņos sagriezto gaļu, ausis, mēli un pārkaisa sāli, piparus.
  9. Sakārto rindās cieti novārītu, uz pusēm pārgrieztu olu, burkānus, uz četrām daļām gareniski pārgrieztu skābētu gurķi.
  10. Pēc tam, sākot no garākās malas, cieši satin veltnī, ietin servjetē un nosien ar aukliņu.
  11. Sagatavoto cūkas galvas veltni liek šķidrumā, kurā vārītas galvas puses, un vāra vēl 30-45 minūtes.
  12. No šķidruma izņem, novieto vēsā telpā zem sloga.
  13. Atdzisušam cūkas galvas veltnim noņem slogu, servjeti un izvelk diegus.
  14. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs, sakārto lēzenā traukā un grezno ar zaļumiem.

Cūkas galvas veltnis



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Gatavošanas padoms kā taisa Cūkas galvas veltnis saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas gaļas ēdieni skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Vidēja lieluma cūkas galvu pārcērt uz pusēm, izņem smadzenes un nomazgā.
  2. Galvas puses liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes, sāli, piparus, lauru lapas un vāra.
  3. Līdz ar galvas pusēm vāra mēli un notīrītus, nesagrieztus burkānus.
  4. Kad gaļa pusmīksta, tad galvas puses no šķidruma izņem, nogriež ausis, atgriež ādu ar apmēram 0,5 cm biezu speķa kārtiņu un atdala gaļu no kauliem.
  5. Ausis un no kauliem atdalīto gaļu, kā arī mēli sagriež iegarenos gabaliņos.
  6. Ādas puses saliek blakus tā, lai izveidotos iegarens četrstūris, un sašuj ar diegu.
  7. Uz mitras servjetes uzklāj nogriezto ādu un sakārto pildījumu.
  8. Vispirms pārliek gabaliņos sagriezto gaļu, ausis, mēli un pārkaisa sāli, piparus.
  9. Sakārto rindās cieti novārītu, uz pusēm pārgrieztu olu, burkānus, uz četrām daļām gareniski pārgrieztu skābētu gurķi.
  10. Pēc tam, sākot no garākās malas, cieši satin veltnī, ietin servjetē un nosien ar aukliņu.
  11. Sagatavoto cūkas galvas veltni liek šķidrumā, kurā vārītas galvas puses, un vāra vēl 30-45 minūtes.
  12. No šķidruma izņem, novieto vēsā telpā zem sloga.
  13. Atdzisušam cūkas galvas veltnim noņem slogu, servjeti un izvelk diegus.
  14. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs, sakārto lēzenā traukā un grezno ar zaļumiem.

Vai recepte bija noderīga ?


 (0 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.