- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Drukāt
Gatavošanas padoms kā taisa Cūkas galvas veltnis saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas gaļas ēdieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Vidēja lieluma cūkas galvu pārcērt uz pusēm, izņem smadzenes un nomazgā.
- Galvas puses liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes, sāli, piparus, lauru lapas un vāra.
- Līdz ar galvas pusēm vāra mēli un notīrītus, nesagrieztus burkānus.
- Kad gaļa pusmīksta, tad galvas puses no šķidruma izņem, nogriež ausis, atgriež ādu ar apmēram 0,5 cm biezu speķa kārtiņu un atdala gaļu no kauliem.
- Ausis un no kauliem atdalīto gaļu, kā arī mēli sagriež iegarenos gabaliņos.
- Ādas puses saliek blakus tā, lai izveidotos iegarens četrstūris, un sašuj ar diegu.
- Uz mitras servjetes uzklāj nogriezto ādu un sakārto pildījumu.
- Vispirms pārliek gabaliņos sagriezto gaļu, ausis, mēli un pārkaisa sāli, piparus.
- Sakārto rindās cieti novārītu, uz pusēm pārgrieztu olu, burkānus, uz četrām daļām gareniski pārgrieztu skābētu gurķi.
- Pēc tam, sākot no garākās malas, cieši satin veltnī, ietin servjetē un nosien ar aukliņu.
- Sagatavoto cūkas galvas veltni liek šķidrumā, kurā vārītas galvas puses, un vāra vēl 30-45 minūtes.
- No šķidruma izņem, novieto vēsā telpā zem sloga.
- Atdzisušam cūkas galvas veltnim noņem slogu, servjeti un izvelk diegus.
- Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs, sakārto lēzenā traukā un grezno ar zaļumiem.
Cūkas galvas veltnis
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Gatavošanas padoms kā taisa Cūkas galvas veltnis saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas gaļas ēdieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Vidēja lieluma cūkas galvu pārcērt uz pusēm, izņem smadzenes un nomazgā.
- Galvas puses liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes, sāli, piparus, lauru lapas un vāra.
- Līdz ar galvas pusēm vāra mēli un notīrītus, nesagrieztus burkānus.
- Kad gaļa pusmīksta, tad galvas puses no šķidruma izņem, nogriež ausis, atgriež ādu ar apmēram 0,5 cm biezu speķa kārtiņu un atdala gaļu no kauliem.
- Ausis un no kauliem atdalīto gaļu, kā arī mēli sagriež iegarenos gabaliņos.
- Ādas puses saliek blakus tā, lai izveidotos iegarens četrstūris, un sašuj ar diegu.
- Uz mitras servjetes uzklāj nogriezto ādu un sakārto pildījumu.
- Vispirms pārliek gabaliņos sagriezto gaļu, ausis, mēli un pārkaisa sāli, piparus.
- Sakārto rindās cieti novārītu, uz pusēm pārgrieztu olu, burkānus, uz četrām daļām gareniski pārgrieztu skābētu gurķi.
- Pēc tam, sākot no garākās malas, cieši satin veltnī, ietin servjetē un nosien ar aukliņu.
- Sagatavoto cūkas galvas veltni liek šķidrumā, kurā vārītas galvas puses, un vāra vēl 30-45 minūtes.
- No šķidruma izņem, novieto vēsā telpā zem sloga.
- Atdzisušam cūkas galvas veltnim noņem slogu, servjeti un izvelk diegus.
- Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs, sakārto lēzenā traukā un grezno ar zaļumiem.
Komentāri
Šaj receptei vēl nav pievienotu komentāru!
Lai atstātu komentāru jums jāienāk profīlā.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt