Maizes kvass

Dzērieni 8 Pēdējais atjauninājums: Nov 14, 2019 Izveidots: Sep 11, 2010
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Pagatavot vienkārši Maizes kvass pašam. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas dzērieni skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Rupjmaizi sagriež plānās šķēlēs, cepeškrāsnī izkaltē un pēc tam apbrūnina.
  2. Apbrūninātām maizes šķēlēm pārlej verdošu ūdeni - divas trešdaļas no paredzētā ūdens daudzuma.
  3. Trauku pārsedz un atstāj, līdz ūdens nokrāsojies brūns un ieguvis īpatnēju, patīkamu rudzu maizes garšu un smaržu.
  4. Šķidrumu nokāš. Atlikušajiem biezumiem vēlreiz uzlej verdošu ūdeni un ļauj ievilkties pāris stundas, nokāš.
  5. Abus šķidrumus salej kopā, pieliiek cukuru, raugu, citrona miziņas un siltā telpā raudzē 6-8 stundas, līdz virspusē paceļas putas.
  6. Pēc tam kvasu atdzesē.

Maizes kvass



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Pagatavot vienkārši Maizes kvass pašam. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas dzērieni skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Rupjmaizi sagriež plānās šķēlēs, cepeškrāsnī izkaltē un pēc tam apbrūnina.
  2. Apbrūninātām maizes šķēlēm pārlej verdošu ūdeni - divas trešdaļas no paredzētā ūdens daudzuma.
  3. Trauku pārsedz un atstāj, līdz ūdens nokrāsojies brūns un ieguvis īpatnēju, patīkamu rudzu maizes garšu un smaržu.
  4. Šķidrumu nokāš. Atlikušajiem biezumiem vēlreiz uzlej verdošu ūdeni un ļauj ievilkties pāris stundas, nokāš.
  5. Abus šķidrumus salej kopā, pieliiek cukuru, raugu, citrona miziņas un siltā telpā raudzē 6-8 stundas, līdz virspusē paceļas putas.
  6. Pēc tam kvasu atdzesē.

Vai recepte bija noderīga ?


 (0 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.