- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Drukāt
Pagatavot vienkārši Maizes kvass pašam. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas dzērieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Rupjmaizi sagriež plānās šķēlēs, cepeškrāsnī izkaltē un pēc tam apbrūnina.
- Apbrūninātām maizes šķēlēm pārlej verdošu ūdeni - divas trešdaļas no paredzētā ūdens daudzuma.
- Trauku pārsedz un atstāj, līdz ūdens nokrāsojies brūns un ieguvis īpatnēju, patīkamu rudzu maizes garšu un smaržu.
- Šķidrumu nokāš. Atlikušajiem biezumiem vēlreiz uzlej verdošu ūdeni un ļauj ievilkties pāris stundas, nokāš.
- Abus šķidrumus salej kopā, pieliiek cukuru, raugu, citrona miziņas un siltā telpā raudzē 6-8 stundas, līdz virspusē paceļas putas.
- Pēc tam kvasu atdzesē.
Maizes kvass
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Pagatavot vienkārši Maizes kvass pašam. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas dzērieni skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Rupjmaizi sagriež plānās šķēlēs, cepeškrāsnī izkaltē un pēc tam apbrūnina.
- Apbrūninātām maizes šķēlēm pārlej verdošu ūdeni - divas trešdaļas no paredzētā ūdens daudzuma.
- Trauku pārsedz un atstāj, līdz ūdens nokrāsojies brūns un ieguvis īpatnēju, patīkamu rudzu maizes garšu un smaržu.
- Šķidrumu nokāš. Atlikušajiem biezumiem vēlreiz uzlej verdošu ūdeni un ļauj ievilkties pāris stundas, nokāš.
- Abus šķidrumus salej kopā, pieliiek cukuru, raugu, citrona miziņas un siltā telpā raudzē 6-8 stundas, līdz virspusē paceļas putas.
- Pēc tam kvasu atdzesē.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt