- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: 1h
- Gatavošanas laiks: 2h
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Drukāt
Marinēti gurķi ziemai. Vienkārša un garšīga recepte. Samērā stipri gurķīši sanāk. Šādi gatavoti gurķi spēj turēties vairākus gadus.
Sastāvdaļas
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Pagatavošana
- Gurķus nomazgā, nogriež galiņus un nosusina.
- Tīrās burciņās saliek pāris notīrītu ķiploku daiviņu, 2-5 nemaltus melnos piparu graudiņus, 1/2 tēj k koriandra sēklu, 1 gb smaržīgo piparu, šķipsnu diļļu, 1-3 upeņu lapu, 1-2 ķiršu lapu.
- Ieliek gurķus burciņās.
- Pagatavo marinādi. Uz 1 litru gatavas marinādes nepieciešams - 800ml ūdens 200ml 9%etiķis, 3 ēd k cukura, 2 ēd k sāls.
- Marinādes pagatavošana - liek vārīt ūdeni, pievieno cukuru un sāli, samaisa. Ko līdz sāk vārīties, lēnām pievieno etiķi. Uzvāra.
- Ar gatavo marinādi pārlej gurķus.
- Burciņām uzliek vāciņu, bet nepievelk.
- Pārlietās ar marinādi gurķu burkas liek pasterizēt.
- Pasterizē pie 75 - 80 C litra burkas 10min, 2 litra 15min, 3litrīgās 20min.
- Ņem ārā no pasterizēšanas katla un pievelk vāciņus.
- Atdzesē un uzglabā vēsā vietā.
Marinēti pasterizēti gurķi
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: 1h
- Gatavošanas laiks: 2h
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Marinēti gurķi ziemai. Vienkārša un garšīga recepte. Samērā stipri gurķīši sanāk. Šādi gatavoti gurķi spēj turēties vairākus gadus.
Sastāvdaļas
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Pagatavošana
- Gurķus nomazgā, nogriež galiņus un nosusina.
- Tīrās burciņās saliek pāris notīrītu ķiploku daiviņu, 2-5 nemaltus melnos piparu graudiņus, 1/2 tēj k koriandra sēklu, 1 gb smaržīgo piparu, šķipsnu diļļu, 1-3 upeņu lapu, 1-2 ķiršu lapu.
- Ieliek gurķus burciņās.
- Pagatavo marinādi. Uz 1 litru gatavas marinādes nepieciešams - 800ml ūdens 200ml 9%etiķis, 3 ēd k cukura, 2 ēd k sāls.
- Marinādes pagatavošana - liek vārīt ūdeni, pievieno cukuru un sāli, samaisa. Ko līdz sāk vārīties, lēnām pievieno etiķi. Uzvāra.
- Ar gatavo marinādi pārlej gurķus.
- Burciņām uzliek vāciņu, bet nepievelk.
- Pārlietās ar marinādi gurķu burkas liek pasterizēt.
- Pasterizē pie 75 - 80 C litra burkas 10min, 2 litra 15min, 3litrīgās 20min.
- Ņem ārā no pasterizēšanas katla un pievelk vāciņus.
- Atdzesē un uzglabā vēsā vietā.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt