Marinēti pasterizēti gurķi

Konservēšana 13 Pēdējais atjauninājums: Aug 11, 2020 Izveidots: Aug 09, 2020
Marinēti pasterizēti gurķi Marinēti pasterizēti gurķi
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: 1h
  • Gatavošanas laiks: 2h
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Marinēti gurķi ziemai. Vienkārša un garšīga recepte. Samērā stipri gurķīši sanāk. Šādi gatavoti gurķi spēj turēties vairākus gadus.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Gurķus nomazgā, nogriež galiņus un nosusina.
  2. Tīrās burciņās saliek pāris notīrītu ķiploku daiviņu, 2-5 nemaltus melnos piparu graudiņus, 1/2 tēj k koriandra sēklu, 1 gb smaržīgo piparu, šķipsnu diļļu, 1-3 upeņu lapu, 1-2 ķiršu lapu.
  3. Ieliek gurķus burciņās.
  4. Pagatavo marinādi. Uz 1 litru gatavas marinādes nepieciešams - 800ml ūdens 200ml 9%etiķis, 3 ēd k cukura, 2 ēd k sāls.
  5. Marinādes pagatavošana - liek vārīt ūdeni, pievieno cukuru un sāli, samaisa. Ko līdz sāk vārīties, lēnām pievieno etiķi. Uzvāra.
  6. Ar gatavo marinādi pārlej gurķus.
  7. Burciņām uzliek vāciņu, bet nepievelk.
  8. Pārlietās ar marinādi gurķu burkas liek pasterizēt.
  9. Pasterizē pie 75 - 80 C litra burkas 10min, 2 litra 15min, 3litrīgās 20min.
  10. Ņem ārā no pasterizēšanas katla un pievelk vāciņus.
  11. Atdzesē un uzglabā vēsā vietā.

Marinēti pasterizēti gurķi



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: 1h
  • Gatavošanas laiks: 2h
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Marinēti gurķi ziemai. Vienkārša un garšīga recepte. Samērā stipri gurķīši sanāk. Šādi gatavoti gurķi spēj turēties vairākus gadus.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Gurķus nomazgā, nogriež galiņus un nosusina.
  2. Tīrās burciņās saliek pāris notīrītu ķiploku daiviņu, 2-5 nemaltus melnos piparu graudiņus, 1/2 tēj k koriandra sēklu, 1 gb smaržīgo piparu, šķipsnu diļļu, 1-3 upeņu lapu, 1-2 ķiršu lapu.
  3. Ieliek gurķus burciņās.
  4. Pagatavo marinādi. Uz 1 litru gatavas marinādes nepieciešams - 800ml ūdens 200ml 9%etiķis, 3 ēd k cukura, 2 ēd k sāls.
  5. Marinādes pagatavošana - liek vārīt ūdeni, pievieno cukuru un sāli, samaisa. Ko līdz sāk vārīties, lēnām pievieno etiķi. Uzvāra.
  6. Ar gatavo marinādi pārlej gurķus.
  7. Burciņām uzliek vāciņu, bet nepievelk.
  8. Pārlietās ar marinādi gurķu burkas liek pasterizēt.
  9. Pasterizē pie 75 - 80 C litra burkas 10min, 2 litra 15min, 3litrīgās 20min.
  10. Ņem ārā no pasterizēšanas katla un pievelk vāciņus.
  11. Atdzesē un uzglabā vēsā vietā.

Vai recepte bija noderīga ?


 (6 (1)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.