Norādīto gurķu daudzumu var ievietot 1 litra burciņā.
Šis konservu veids ir taupīgs, jo var izmantot lielus, pāraugušus un pat dzeltenus gurķus, kuri vēl ir labi, bet citur nav izmantojami.
Kā gatavot Pāraugušu gurķu konservēšana mājās. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gurķus nomazgā, nomizo un sagriež gareniski vienādās daļās.
Pa starpām ieliek sinepju graudiņus, ķiplokus, sīpolus un ielej vajadzīgo daudzumu etiķa.
Gurķu garenās sloksnes vēlams tik garas kā burkas augstums.
Burku pārlej ar karstu garšaugu novārījumu. Ūdeni uzvāra, pievieno receptē minētās garšvielas un vēl 5 minūtes vāra, tad sietā nokāš.
Ja vajadzīgs, uzlējumu nostādina, lai tas būtu dzidrs.
Kā parasti, burkas pasterizē 85C temperatūrā, 0,5 litru burkas 6 minūtes, litra burkas 8-10 minūtes, 3 litru burkas 15-20 minūtes.
Burkas noslēdz un atdzesē.
Uzglabā vēsā vietā.
Pāraugušu gurķu konservēšana
Porcija: -
Sagatavošanas laiks: -
Gatavošanas laiks: -
Kalorijas: -
Sarežģītība:
Vidēja
Norādīto gurķu daudzumu var ievietot 1 litra burciņā.
Šis konservu veids ir taupīgs, jo var izmantot lielus, pāraugušus un pat dzeltenus gurķus, kuri vēl ir labi, bet citur nav izmantojami.
Kā gatavot Pāraugušu gurķu konservēšana mājās. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gurķus nomazgā, nomizo un sagriež gareniski vienādās daļās.