Pāraugušu gurķu konservēšana

Konservēšana 4 Pēdējais atjauninājums: Sep 06, 2020 Izveidots: Aug 01, 2010
Pāraugušu gurķu konservēšana
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Norādīto gurķu daudzumu var ievietot 1 litra burciņā.
Šis konservu veids ir taupīgs, jo var izmantot lielus, pāraugušus un pat dzeltenus gurķus, kuri vēl ir labi, bet citur nav izmantojami.
Kā gatavot Pāraugušu gurķu konservēšana mājās. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Gurķus nomazgā, nomizo un sagriež gareniski vienādās daļās.
  2. Katrai daļai rūpīgi iztīra sēklas.
  3. Burkā garenajās sloksnēs sagrieztos gurķus saliek blīvi.
  4. Pa starpām ieliek sinepju graudiņus, ķiplokus, sīpolus un ielej vajadzīgo daudzumu etiķa.
  5. Gurķu garenās sloksnes vēlams tik garas kā burkas augstums.
  6. Burku pārlej ar karstu garšaugu novārījumu. Ūdeni uzvāra, pievieno receptē minētās garšvielas un vēl 5 minūtes vāra, tad sietā nokāš.
  7. Ja vajadzīgs, uzlējumu nostādina, lai tas būtu dzidrs.
  8. Kā parasti, burkas pasterizē 85C temperatūrā, 0,5 litru burkas 6 minūtes, litra burkas 8-10 minūtes, 3 litru burkas 15-20 minūtes.
  9. Burkas noslēdz un atdzesē.
  10. Uzglabā vēsā vietā.

Pāraugušu gurķu konservēšana



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Norādīto gurķu daudzumu var ievietot 1 litra burciņā.
Šis konservu veids ir taupīgs, jo var izmantot lielus, pāraugušus un pat dzeltenus gurķus, kuri vēl ir labi, bet citur nav izmantojami.
Kā gatavot Pāraugušu gurķu konservēšana mājās. Ēdiena pagatvošanai vajadzīgos pārtikas produktus, daudzumu un ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Gurķus nomazgā, nomizo un sagriež gareniski vienādās daļās.
  2. Katrai daļai rūpīgi iztīra sēklas.
  3. Burkā garenajās sloksnēs sagrieztos gurķus saliek blīvi.
  4. Pa starpām ieliek sinepju graudiņus, ķiplokus, sīpolus un ielej vajadzīgo daudzumu etiķa.
  5. Gurķu garenās sloksnes vēlams tik garas kā burkas augstums.
  6. Burku pārlej ar karstu garšaugu novārījumu. Ūdeni uzvāra, pievieno receptē minētās garšvielas un vēl 5 minūtes vāra, tad sietā nokāš.
  7. Ja vajadzīgs, uzlējumu nostādina, lai tas būtu dzidrs.
  8. Kā parasti, burkas pasterizē 85C temperatūrā, 0,5 litru burkas 6 minūtes, litra burkas 8-10 minūtes, 3 litru burkas 15-20 minūtes.
  9. Burkas noslēdz un atdzesē.
  10. Uzglabā vēsā vietā.

Vai recepte bija noderīga ?


 (18 (2)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.