Ar garšaugiem sālītas sēnes

Konservēšana 5 Pēdējais atjauninājums: May 19, 2020 Izveidots: Nov 29, 2011
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Ar garšaugiem sālītas sēnes savā virtuvē. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sālīšanai var lietot visas ēdamās sēnes, arī tādas, kurām ir sliktāka garša.
Šādas sēnes fermentācijas laikā iegūst patīkamu aromātu un garšu. Lietojot sēnes, vispirms izlasa garšaugus, tad nomazgā siltā ūdenī un lieto pēc vajadzības.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Pirms sālīšanas sēnes rūpīgi notīra, momazgā un tad liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, kuram pieliek sāli.
  2. Uz litru ūdens liek ēdamkaroti sāls.
  3. Vāra uz lēnas uguns. Ūdens jālej tik daudz, lai sēnes ūdeni atrastos brīvi, nebūtu saspiestas. Vārīšanas laikā sēnes apmaisa, lai nepiedeg, un nosmeļ putas. Sēnes ir labi jāsavāra, apmēram 30.min. Līdzko sēnes sāk grimt ūdenī un tas kļūst dzidrāks, sēnes ir pietiekami vārītas. Novārītās sēnes atdzesē aukstā ūdenī.
  4. Lai sēnes padarītu garšīgākas, tām sālīšanas laikā jāpieliek garšaugi un garšvielas.
  5. Garšaugus izlasa, nomazgā, nosusina un sagriež 5 cm garos gabalos.
  6. Ķiplokus notīra un parupji sagriež.
  7. Var pielikt dažas bazilika un majorāna lapas.
  8. Novārītas, nospiestas sēnes sajauc ar sāli, garšaugiem, garšvielām, tad stingri sapilda traukā, nospiež sapilda piemērotā traukā, stingri nospiež, pārklāj ar tīru drānu, uzliek koka ripu un uzliek slogu. Virs sloga jābūt šķidrumam, tad sēnes nepelēs. Ja sēnes nav pārklātas ar sālījumu, tad sēnes ir japārsāla , drāniņā ir jāizskalo un sēnes jāpārlej ar sālsūdeni un jāuzliek smagāks slogs.

Ar garšaugiem sālītas sēnes



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Ar garšaugiem sālītas sēnes savā virtuvē. Ēdiena sagatvošanai nepieciešamos pārtikas produktus un šī ēdiena recepti no kategorijas marinēšana un konservēšana skaties zemāk.
Sālīšanai var lietot visas ēdamās sēnes, arī tādas, kurām ir sliktāka garša.
Šādas sēnes fermentācijas laikā iegūst patīkamu aromātu un garšu. Lietojot sēnes, vispirms izlasa garšaugus, tad nomazgā siltā ūdenī un lieto pēc vajadzības.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Pirms sālīšanas sēnes rūpīgi notīra, momazgā un tad liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, kuram pieliek sāli.
  2. Uz litru ūdens liek ēdamkaroti sāls.
  3. Vāra uz lēnas uguns. Ūdens jālej tik daudz, lai sēnes ūdeni atrastos brīvi, nebūtu saspiestas. Vārīšanas laikā sēnes apmaisa, lai nepiedeg, un nosmeļ putas. Sēnes ir labi jāsavāra, apmēram 30.min. Līdzko sēnes sāk grimt ūdenī un tas kļūst dzidrāks, sēnes ir pietiekami vārītas. Novārītās sēnes atdzesē aukstā ūdenī.
  4. Lai sēnes padarītu garšīgākas, tām sālīšanas laikā jāpieliek garšaugi un garšvielas.
  5. Garšaugus izlasa, nomazgā, nosusina un sagriež 5 cm garos gabalos.
  6. Ķiplokus notīra un parupji sagriež.
  7. Var pielikt dažas bazilika un majorāna lapas.
  8. Novārītas, nospiestas sēnes sajauc ar sāli, garšaugiem, garšvielām, tad stingri sapilda traukā, nospiež sapilda piemērotā traukā, stingri nospiež, pārklāj ar tīru drānu, uzliek koka ripu un uzliek slogu. Virs sloga jābūt šķidrumam, tad sēnes nepelēs. Ja sēnes nav pārklātas ar sālījumu, tad sēnes ir japārsāla , drāniņā ir jāizskalo un sēnes jāpārlej ar sālsūdeni un jāuzliek smagāks slogs.

Vai recepte bija noderīga ?


 (0 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.