receptes

Riekstiņi

Konditoreja 17 Pēdējais atjauninājums: Dec 31, 2021 Izveidots: Dec 30, 2021
Riekstiņi Riekstiņi Riekstiņi
  • Porcija: 6 Cilvēki
  • Sagatavošanas laiks: 20 min
  • Gatavošanas laiks: 40min
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Sena un laba receptīte, kā cept riekstiņus. Šai receptei nepieciešamas speciālas riekstiņu formiņas.
Mīklu var izmantot standarta smilšu mīklu, bet var arī to pagatavot kā šeit receptē. Ja lietos šos riekstiņus pēc pāris dienām, tad var arī mīklai pielikt olu, bet jāraugās, lai sviests uz olas pievienošanas brīdi būtu atdzisis.
Mīklai var pievienot arī pāris ēd.k. magones. Šīs visas ir improvizācijas, bet vislabāk riekstiņi sanāk bez dažādiem eksperimentiem.

Pildījumam izmanto vārītu iebiezināto pienu. Var arī pats vārīt iebiezināto piena konservu (tautā pazīstama kā sguščonka), bet ļoti uzmanīgi, jo procesam ir jāseko, lai neizvārās ūdens un konservs neuziet gaisā. Vāra iebiezināto pienu apmēram šādi: katliņā ielej ūdeni, lai konservs nosegtos ar ūdeni, vāra apmēram 1,5h - 2h uz lēnas uguns, ik pa laikam pielejot ūdeni, lai konservs būtu pārsegts ar ūdeni.
Protams - ērtāk un, uz šodienu, lētāk ir pirkt jau gatavu vārītu iebiezinātu pienu ar cukuru.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu sādi: metāla bļodiņā liek sviestu, liek to uz lēnas uguns un kausē.
  2. Pieber cukuru, vaniļu, sāli, kardamonu un turpina kausēt.
  3. Kad sviests ir izkusis un sajaukts ar cukuru, tad pieber miltus tik daudz, lai mīklu mīcot tā vairs nelīptu pie rokām.
  4. Ņem mīklu un pilda formiņās tā, lai veidotos laiviņa.
  5. Formiņas novieto uz cepešpannas un liek cepeškrāsnī cept līdz mīkla ir viegli brūna.
  6. Ņem ārā pannu un ar tējkaroti pa vienai ņem formiņas un viegli met uz galda, kas nosegts ar tīru dvielīti, lai riekstiņa pusīte atdalītos no formiņas.
  7. Gatavās riekstiņu pusītes atdzesē.
  8. Ņem pa vienai pusītei un ar tēj.k. smērē iekšā pildījumu(vārītu iebiezināto pienu)
  9. Savieno pusītes un kārto trauciņā.
  10. Kad rinda ar riekstiņiem traukā ir pilna, tad to pārkaisa ar pūdercukuru.

Riekstiņi



  • Porcija: 6 Cilvēki
  • Sagatavošanas laiks: 20 min
  • Gatavošanas laiks: 40min
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Sena un laba receptīte, kā cept riekstiņus. Šai receptei nepieciešamas speciālas riekstiņu formiņas.
Mīklu var izmantot standarta smilšu mīklu, bet var arī to pagatavot kā šeit receptē. Ja lietos šos riekstiņus pēc pāris dienām, tad var arī mīklai pielikt olu, bet jāraugās, lai sviests uz olas pievienošanas brīdi būtu atdzisis.
Mīklai var pievienot arī pāris ēd.k. magones. Šīs visas ir improvizācijas, bet vislabāk riekstiņi sanāk bez dažādiem eksperimentiem.

Pildījumam izmanto vārītu iebiezināto pienu. Var arī pats vārīt iebiezināto piena konservu (tautā pazīstama kā sguščonka), bet ļoti uzmanīgi, jo procesam ir jāseko, lai neizvārās ūdens un konservs neuziet gaisā. Vāra iebiezināto pienu apmēram šādi: katliņā ielej ūdeni, lai konservs nosegtos ar ūdeni, vāra apmēram 1,5h - 2h uz lēnas uguns, ik pa laikam pielejot ūdeni, lai konservs būtu pārsegts ar ūdeni.
Protams - ērtāk un, uz šodienu, lētāk ir pirkt jau gatavu vārītu iebiezinātu pienu ar cukuru.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu sādi: metāla bļodiņā liek sviestu, liek to uz lēnas uguns un kausē.
  2. Pieber cukuru, vaniļu, sāli, kardamonu un turpina kausēt.
  3. Kad sviests ir izkusis un sajaukts ar cukuru, tad pieber miltus tik daudz, lai mīklu mīcot tā vairs nelīptu pie rokām.
  4. Ņem mīklu un pilda formiņās tā, lai veidotos laiviņa.
  5. Formiņas novieto uz cepešpannas un liek cepeškrāsnī cept līdz mīkla ir viegli brūna.
  6. Ņem ārā pannu un ar tējkaroti pa vienai ņem formiņas un viegli met uz galda, kas nosegts ar tīru dvielīti, lai riekstiņa pusīte atdalītos no formiņas.
  7. Gatavās riekstiņu pusītes atdzesē.
  8. Ņem pa vienai pusītei un ar tēj.k. smērē iekšā pildījumu(vārītu iebiezināto pienu)
  9. Savieno pusītes un kārto trauciņā.
  10. Kad rinda ar riekstiņiem traukā ir pilna, tad to pārkaisa ar pūdercukuru.

Vai recepte bija noderīga ?


 (8 (1)

Komentāri


Šaj receptei vēl nav pievienotu komentāru!
Lai atstātu komentāru jums jāienāk profīlā.

Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.