Sena un laba receptīte, kā cept riekstiņus. Šai receptei nepieciešamas speciālas riekstiņu formiņas.
Mīklu var izmantot standarta smilšu mīklu, bet var arī to pagatavot kā šeit receptē. Ja lietos šos riekstiņus pēc pāris dienām, tad var arī mīklai pielikt olu, bet jāraugās, lai sviests uz olas pievienošanas brīdi būtu atdzisis.
Mīklai var pievienot arī pāris ēd.k. magones. Šīs visas ir improvizācijas, bet vislabāk riekstiņi sanāk bez dažādiem eksperimentiem.
Pildījumam izmanto vārītu iebiezināto pienu. Var arī pats vārīt iebiezināto piena konservu (tautā pazīstama kā sguščonka), bet ļoti uzmanīgi, jo procesam ir jāseko, lai neizvārās ūdens un konservs neuziet gaisā. Vāra iebiezināto pienu apmēram šādi: katliņā ielej ūdeni, lai konservs nosegtos ar ūdeni, vāra apmēram 1,5h - 2h uz lēnas uguns, ik pa laikam pielejot ūdeni, lai konservs būtu pārsegts ar ūdeni.
Protams - ērtāk un, uz šodienu, lētāk ir pirkt jau gatavu vārītu iebiezinātu pienu ar cukuru.
Sena un laba receptīte, kā cept riekstiņus. Šai receptei nepieciešamas speciālas riekstiņu formiņas.
Mīklu var izmantot standarta smilšu mīklu, bet var arī to pagatavot kā šeit receptē. Ja lietos šos riekstiņus pēc pāris dienām, tad var arī mīklai pielikt olu, bet jāraugās, lai sviests uz olas pievienošanas brīdi būtu atdzisis.
Mīklai var pievienot arī pāris ēd.k. magones. Šīs visas ir improvizācijas, bet vislabāk riekstiņi sanāk bez dažādiem eksperimentiem.
Pildījumam izmanto vārītu iebiezināto pienu. Var arī pats vārīt iebiezināto piena konservu (tautā pazīstama kā sguščonka), bet ļoti uzmanīgi, jo procesam ir jāseko, lai neizvārās ūdens un konservs neuziet gaisā. Vāra iebiezināto pienu apmēram šādi: katliņā ielej ūdeni, lai konservs nosegtos ar ūdeni, vāra apmēram 1,5h - 2h uz lēnas uguns, ik pa laikam pielejot ūdeni, lai konservs būtu pārsegts ar ūdeni.
Protams - ērtāk un, uz šodienu, lētāk ir pirkt jau gatavu vārītu iebiezinātu pienu ar cukuru.
Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.