- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Drukāt
Gatavošanas padoms kā taisa Brūkleņu ievārījums. pašam. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas Ievārijumi, želejas un kompoti skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Brūklenes izlasa, saber sietiņā, kuru vairākas reizes iegremdē tīrā, aukstā ūdenī, tad lieko ūdeni notecina.
- Ogas pārliek katlā un bez ūdens piedevas savāra mīkstas.
- Izšķīdušām ogām pievieno cukuru.
- Cukuru aprēķina 1/2 no ogu svara, vai arī pievieno pēc garšas.
- Ievārījumam pievieno garšvielas: rupjo kanēli, krustnagliņas, novārītu, no baltās daļas atbrīvotu un smalkās strēmelītēs sagrieztu pomeranča mizu.
- Kā piedevas brūkleņu ievārījumam var pievienot ābolus, bumbierus, plūmes, ķirbjus, burkānus, cukurbietes.
- Minētās piedevas liek apmeram 1/4 - 1/3 no ogu svara.
- Ābolus nomizo, izdur serdes un sagriež 1/2 pirksta biezos gabaliņos.
- Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm, lielākos četrās daļās un izgriež serdes daļu. Katrai daļai jābūt klāt kātiņam, kuru nogriež īsāku un nokasa baltu.
- Ja šos augļus vēlas ievārījumā veselus, tad tos pievieno īsi pirms ievārījuma gatavības un savāra mīkstus, bet vēlams neizjukušus.
- Ja vēlas izjukušu vienādu masu, tad piedevas pievieno brūklenēm jau pašā sākumā.
- Pievienojot brūkleņu ievārījumam ķirbjus, tos nomizo, izgriež mīksto daļu, sagriež ar robaino sakņu nazīti glītos gabaliņos un pievieno īsi pirms ievārījuma gatavības.
- Gatavu, karstu brūkleņu ievārījumu sapilda tīros, lielākos traukos, ieteicams māla podos.
- Pēc atdzišanas pārkaisa ar cukuru pirksta biezā kārtā un nosien ar dubultsalocītu pergamentpapīru.
Brūkleņu ievārījums.
- Porcija: -
- Sagatavošanas laiks: -
- Gatavošanas laiks: -
- Kalorijas: -
- Sarežģītība:
Vidēja
Gatavošanas padoms kā taisa Brūkleņu ievārījums. pašam. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas Ievārijumi, želejas un kompoti skaties zemāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
- Brūklenes izlasa, saber sietiņā, kuru vairākas reizes iegremdē tīrā, aukstā ūdenī, tad lieko ūdeni notecina.
- Ogas pārliek katlā un bez ūdens piedevas savāra mīkstas.
- Izšķīdušām ogām pievieno cukuru.
- Cukuru aprēķina 1/2 no ogu svara, vai arī pievieno pēc garšas.
- Ievārījumam pievieno garšvielas: rupjo kanēli, krustnagliņas, novārītu, no baltās daļas atbrīvotu un smalkās strēmelītēs sagrieztu pomeranča mizu.
- Kā piedevas brūkleņu ievārījumam var pievienot ābolus, bumbierus, plūmes, ķirbjus, burkānus, cukurbietes.
- Minētās piedevas liek apmeram 1/4 - 1/3 no ogu svara.
- Ābolus nomizo, izdur serdes un sagriež 1/2 pirksta biezos gabaliņos.
- Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm, lielākos četrās daļās un izgriež serdes daļu. Katrai daļai jābūt klāt kātiņam, kuru nogriež īsāku un nokasa baltu.
- Ja šos augļus vēlas ievārījumā veselus, tad tos pievieno īsi pirms ievārījuma gatavības un savāra mīkstus, bet vēlams neizjukušus.
- Ja vēlas izjukušu vienādu masu, tad piedevas pievieno brūklenēm jau pašā sākumā.
- Pievienojot brūkleņu ievārījumam ķirbjus, tos nomizo, izgriež mīksto daļu, sagriež ar robaino sakņu nazīti glītos gabaliņos un pievieno īsi pirms ievārījuma gatavības.
- Gatavu, karstu brūkleņu ievārījumu sapilda tīros, lielākos traukos, ieteicams māla podos.
- Pēc atdzišanas pārkaisa ar cukuru pirksta biezā kārtā un nosien ar dubultsalocītu pergamentpapīru.
Dalies ar recepti
- Facebook
- Draugiem
Jums var patikt