Brūkleņu ievārījums.

Ievārījumi kompoti 5 Pēdējais atjauninājums: Sep 03, 2020 Izveidots: Aug 05, 2010
Brūkleņu ievārījums.
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Gatavošanas padoms kā taisa Brūkleņu ievārījums. pašam. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas Ievārijumi, želejas un kompoti skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Brūklenes izlasa, saber sietiņā, kuru vairākas reizes iegremdē tīrā, aukstā ūdenī, tad lieko ūdeni notecina.
  2. Ogas pārliek katlā un bez ūdens piedevas savāra mīkstas.
  3. Izšķīdušām ogām pievieno cukuru.
  4. Cukuru aprēķina 1/2 no ogu svara, vai arī pievieno pēc garšas.
  5. Ievārījumam pievieno garšvielas: rupjo kanēli, krustnagliņas, novārītu, no baltās daļas atbrīvotu un smalkās strēmelītēs sagrieztu pomeranča mizu.
  6. Kā piedevas brūkleņu ievārījumam var pievienot ābolus, bumbierus, plūmes, ķirbjus, burkānus, cukurbietes.
  7. Minētās piedevas liek apmeram 1/4 - 1/3 no ogu svara.
  8. Ābolus nomizo, izdur serdes un sagriež 1/2 pirksta biezos gabaliņos.
  9. Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm, lielākos četrās daļās un izgriež serdes daļu. Katrai daļai jābūt klāt kātiņam, kuru nogriež īsāku un nokasa baltu.
  10. Ja šos augļus vēlas ievārījumā veselus, tad tos pievieno īsi pirms ievārījuma gatavības un savāra mīkstus, bet vēlams neizjukušus.
  11. Ja vēlas izjukušu vienādu masu, tad piedevas pievieno brūklenēm jau pašā sākumā.
  12. Pievienojot brūkleņu ievārījumam ķirbjus, tos nomizo, izgriež mīksto daļu, sagriež ar robaino sakņu nazīti glītos gabaliņos un pievieno īsi pirms ievārījuma gatavības.
  13. Gatavu, karstu brūkleņu ievārījumu sapilda tīros, lielākos traukos, ieteicams māla podos.
  14. Pēc atdzišanas pārkaisa ar cukuru pirksta biezā kārtā un nosien ar dubultsalocītu pergamentpapīru.

Brūkleņu ievārījums.



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Gatavošanas padoms kā taisa Brūkleņu ievārījums. pašam. Ēdiena gatavošanai vēlamos produktus un ēdiena pilnu recepti no kategorijas Ievārijumi, želejas un kompoti skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Brūklenes izlasa, saber sietiņā, kuru vairākas reizes iegremdē tīrā, aukstā ūdenī, tad lieko ūdeni notecina.
  2. Ogas pārliek katlā un bez ūdens piedevas savāra mīkstas.
  3. Izšķīdušām ogām pievieno cukuru.
  4. Cukuru aprēķina 1/2 no ogu svara, vai arī pievieno pēc garšas.
  5. Ievārījumam pievieno garšvielas: rupjo kanēli, krustnagliņas, novārītu, no baltās daļas atbrīvotu un smalkās strēmelītēs sagrieztu pomeranča mizu.
  6. Kā piedevas brūkleņu ievārījumam var pievienot ābolus, bumbierus, plūmes, ķirbjus, burkānus, cukurbietes.
  7. Minētās piedevas liek apmeram 1/4 - 1/3 no ogu svara.
  8. Ābolus nomizo, izdur serdes un sagriež 1/2 pirksta biezos gabaliņos.
  9. Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm, lielākos četrās daļās un izgriež serdes daļu. Katrai daļai jābūt klāt kātiņam, kuru nogriež īsāku un nokasa baltu.
  10. Ja šos augļus vēlas ievārījumā veselus, tad tos pievieno īsi pirms ievārījuma gatavības un savāra mīkstus, bet vēlams neizjukušus.
  11. Ja vēlas izjukušu vienādu masu, tad piedevas pievieno brūklenēm jau pašā sākumā.
  12. Pievienojot brūkleņu ievārījumam ķirbjus, tos nomizo, izgriež mīksto daļu, sagriež ar robaino sakņu nazīti glītos gabaliņos un pievieno īsi pirms ievārījuma gatavības.
  13. Gatavu, karstu brūkleņu ievārījumu sapilda tīros, lielākos traukos, ieteicams māla podos.
  14. Pēc atdzišanas pārkaisa ar cukuru pirksta biezā kārtā un nosien ar dubultsalocītu pergamentpapīru.

Vai recepte bija noderīga ?


 (8 (1)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.