Ābolu kompots - konservēts

Ievārījumi kompoti 2 Pēdējais atjauninājums: Sep 16, 2020 Izveidots: May 04, 2013
Ābolu kompots - konservēts Ābolu kompots - konservēts Ābolu kompots - konservēts
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja
Drukāt

Gatavošanas padoms kā taisa Ābolu kompots - konservēts saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas Ievārijumi, želejas un kompoti skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Ābolus nomazgā, sagriež un izņem serdi. Sagatavotus ābolus saliek bļodā un pārlej ar sagatavotu verdošu cukura sīrupu, ļauj atdzist. Šajā laikā cukura sīrups daļēji izspiež no āboliem gaisu, ābolu šķēles kļūst elastīgas un gaišas.
  2. Āboli vairs nepaliek tumši, jo ar verdošu sīrupu pārlietajos ābolos esošie fermenti ir gājuši bojā.
  3. Ābolus ar putu karoti izņem no sīrupa un sapilda izkarsētās burkās.
  4. Atlikušo sīrupu izkāš, lai atdalītu ābolu atliekas, uzvāra un pārlej augļiem. Īpatnēju garšu un krāsu āboli iegūst, ja kompotu pārlej ar atšķaidītu un saldinātu pīlādžu sulu.
  5. Sagatavotai burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 85C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes, litra burkas - 20 minūtes, 3 litru burkas - 30 minūtes.
  6. Tālāk rīkojas kā parasti: burkas aizvalcē, 1/2-1 stundu patur apgāztas un tad apkārtējā gaisa atdzesē.

Ābolu kompots - konservēts



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: -
  • Gatavošanas laiks: -
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vidēja

Gatavošanas padoms kā taisa Ābolu kompots - konservēts saviem spēkiem. Ēdiena gatavošanā izmantojamos pārtikas produktus un ēdiena pagatavošanas veidu no kategorijas Ievārijumi, želejas un kompoti skaties zemāk.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Ābolus nomazgā, sagriež un izņem serdi. Sagatavotus ābolus saliek bļodā un pārlej ar sagatavotu verdošu cukura sīrupu, ļauj atdzist. Šajā laikā cukura sīrups daļēji izspiež no āboliem gaisu, ābolu šķēles kļūst elastīgas un gaišas.
  2. Āboli vairs nepaliek tumši, jo ar verdošu sīrupu pārlietajos ābolos esošie fermenti ir gājuši bojā.
  3. Ābolus ar putu karoti izņem no sīrupa un sapilda izkarsētās burkās.
  4. Atlikušo sīrupu izkāš, lai atdalītu ābolu atliekas, uzvāra un pārlej augļiem. Īpatnēju garšu un krāsu āboli iegūst, ja kompotu pārlej ar atšķaidītu un saldinātu pīlādžu sulu.
  5. Sagatavotai burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 85C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes, litra burkas - 20 minūtes, 3 litru burkas - 30 minūtes.
  6. Tālāk rīkojas kā parasti: burkas aizvalcē, 1/2-1 stundu patur apgāztas un tad apkārtējā gaisa atdzesē.

Vai recepte bija noderīga ?


 (5 (0)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.