Brūkleņu kompots

Ievārījumi kompoti 1 Pēdējais atjauninājums: Sep 03, 2020 Izveidots: Sep 03, 2020
Brūkleņu kompots
  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: 30
  • Gatavošanas laiks: 30
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vienkārši
Drukāt

Brūkleņu kompots ziemai. Šādi gatavots kompots labi ieder klāt pie saldējuma.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Brūklenes pārlasa, noskalo.
  2. Liek uz sieta un pārlej vārošu ūdeni.
  3. Nedaudz nosusina un pilda tīrās stikla burkās apmēram uz 2/3 no tilpuma.
  4. Pagatavo sīrupu. Sīrupam uz 1l ūdens ņem 300 - 350g cukura. Uzvāra ūdeni un pieber cukuru. Samaisa lai cukurs izšķīst un vēl reiz uzvāra.
  5. Pārlej burciņās ieliktās ogas ar sīrupu, uzliek vāciņu.
  6. Uzreiz liek pasterizēt. Pasterizē pie 80C 0,5l - 15 min. 1l - 20 min.
  7. Ceļ burciņas ārā un aizvāko.
  8. Atdziestot novieto vēsā vietā glabāt.

Brūkleņu kompots



  • Porcija: -
  • Sagatavošanas laiks: 30
  • Gatavošanas laiks: 30
  • Kalorijas: -
  • Sarežģītība: Vienkārši

Brūkleņu kompots ziemai. Šādi gatavots kompots labi ieder klāt pie saldējuma.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Brūklenes pārlasa, noskalo.
  2. Liek uz sieta un pārlej vārošu ūdeni.
  3. Nedaudz nosusina un pilda tīrās stikla burkās apmēram uz 2/3 no tilpuma.
  4. Pagatavo sīrupu. Sīrupam uz 1l ūdens ņem 300 - 350g cukura. Uzvāra ūdeni un pieber cukuru. Samaisa lai cukurs izšķīst un vēl reiz uzvāra.
  5. Pārlej burciņās ieliktās ogas ar sīrupu, uzliek vāciņu.
  6. Uzreiz liek pasterizēt. Pasterizē pie 80C 0,5l - 15 min. 1l - 20 min.
  7. Ceļ burciņas ārā un aizvāko.
  8. Atdziestot novieto vēsā vietā glabāt.

Vai recepte bija noderīga ?


 (19 (2)


Jums var patikt

Jaunumi

Reģistrējieties, lai saņemtu e-pasta atjauninājumus par jaunām receptēm.