Zupa ar kartupeļu cietes nūdelēm

Sastāvs: 1/2 l buljona, zaļumi. Nūdelēm: 1 glāze kartupeļu cietes, 2 glāzes ūdens, 1 ola, sāls, cukurs, sviests.

Pagatavošana

Cieti iesijā bļodā, pakāpeniski maisot pielej ūdeni, sakultu olu, mīklu labi izkuļ, pieliek sāli, atstāj uzbriešanai. Uz ietaukotas sakarsētas pannas mīklu lej plānā kārtā pa visu pannas virsmu, izcep plānās pankūkas. Atdzesētās pankūkas liek citu uz citas un sagriež apmēram 3 cm platās lentēs, tās savukārt - nūdelēs. Nūdeles liek verdošā buljonā un izvāra mīkstas. Pasniedzot zupu pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem. Zupu var gatavot arī kā piena zupu, bez buljona. Piena zupai var pievienot cukuru.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt