Zivju un klimpu zupa

Sastāvs: 150 g zuša, 15 g sīpolu, 5 g pētersīļu, garšvielas, zaļumi. Klimpām: 40 g kviešu milti, 50 g ūdens, 10 g sviesta, 1/2 olas, sāls

Pagatavošana

Svaigus zušus notīra, sagriež gabaliņos, pievieno sāli, piparus, lauru lapas, salmiņos sagrieztus sīpolus, pētersīļus un vāra, līdz gatavi. Tad pievieno atsevišķi sālsūdenī vārītas klimpas, pārkaisa sasmalcinātus sīpolu lociņus. Klimpu gatavošana: verdošā ūdenī liek sviestu, sāli, uzreiz visu miltu daudzumu un samaisa. Tad mīklu atdzesē, pievieno sakultu olu, samaisa, veido klimpas un vāra sālsūdenī gatavas.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt