Zivju salāti

Sastāvs: 200 g zivju, 50 g kartupeļu, 50 g svaigo gurķu, 50 g tomātu, 25 g lapu salātu, 50 g etiķa un eļļas maisījuma, zaļumi.

Pagatavošana

Notīrītas zivis vāra ūdenī ar garšsaknēm un garšvielām gatavas. Tad izņem asakas, sadala gabaliņos. Ar mizu vārītus kartupeļus atdzesē, nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Svaigus gurķus nomizo un sagriež ripiņās, tāpat sagriež tomātus. Sasmalcinātās salātu sastāvdaļas katru atsevišķi aplaista ar etiķa un eļļas maisījumu un ļauj 10-15 minūtes ievilktes. Pēc tam lēzenā traukā izklāj noskalotas, nosusinātas salātu lapiņas un uz tām kārtām piramīdveidā liek kartupeļus, gurķus, zivis, tomātus. Sakārtotos salātus pārlej ar atlikušo etiķa un eļļas maisījumu un pārkaisa ar sīki sasmalcinātiem zaļumiem. Pasniedz brokastīs un vakariņās ar sviestmaizi.

Uzturvērtība: olbaltumvielas 17,7 g, taukvielas 24,3 g, ogļhidrāti 10,8 g, kalorijas 343.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt