Zivju sacepums

Sastāvs: 1,2 kg zivju, 0,5 kg kartupeļu biezeņa, 1 ola, 300 g sēņu, 50 g sviesta, 1 glāze baltās mērces, 1 glāze Holandes mērces, 1 sīpols, 1 selerija, 1 burkāns, 1 ēdamkarote kapātu zaļumu, sāls.

Pagatavošana

Ūdenī liek vārīties notīrītus burkānus, seleriju šķēlītes, sīpolus, pievieno sāli un ieliek notīrītas zivis. Vāra uz lēnas liesmas. Gatavās zivis izņem, pēc atdzišanas atdala gaļu no asakām. Sēnes sakapā, sacep. Ugunsdrošā stikla vai metāla porciju veidnēs ieliek pāris karošu baltās mērces, sajauktas ar olas dzeltenumu, tad zivs gabaliņus, virsū saceptas sēnes. Visu pārlej ar Holandes mērci. Gar veidnes malām novieto kartupeļu biezeņa ieloku. Biezeni var izspiest caur greznojamo turzu. Veidnes liek cepeškrāsnī, pēc sacepšanas pasniedz, uzliekot tās uz šķīvja. Piedevās salāti.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt