Zivju frikadeļu zupa

Sastāvs: 400 g ūdens, 200 g jūras asaru, 15 g burkānu, 10 g sīpolu, 5 g pētersīļu, 200 g kartupeļu, sāls, zaļumi. Frikadeles: 100 g asaru fileja, 10 g baltmaizes, 15 g piena vai salda krējuma, 1/5 olas, sāls

Pagatavošana

Svaigus jūras asarus notīra. Zivju galvas, asakas pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un uz mazas liesmas vāra 25-30 minūtes, tad izkāš. Asaru fileju kopā ar pienā vai saldā krējumā mērcētu baltmaizi gaļas mašīnā divas reizes samaļ, pievieno olu, sāli, samaisa un veido frikadeles. Zivju buljonā liek salmiņos sagrieztus burkānus, sīpolus, pētersīļus, kubiņos sagrieztus kartupeļus, sāli un vāra, līdz kartupeļi gandrīz mīksti. Tad pieliek frikadeles un vāra 5- 10 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa sasmalcinātas diļļu vai pētersīļu zaļumus.

Please wait...

Atbildēt