Zivju frikadeles mārrutku mērcē

Sastāvs: 250 g zivju, 25 g baltmaizes, 50 g piena, 1/4 olas, sāls. Mārrutku mērcei: 100 g zivju buljona, 5 g sviesta, 5 g kviešu miltu, 15 g sk. krējuma, 25 g mārrutku

Pagatavošana

Zivju gaļu kopā ar pienā mērcētu baltmaizi 2 reizes samaļ gaļas mašīnā. Samaltai masai pievieno olas, sāli, atlikušo pienu vai ūdeni un sastrādā. Ar saslapinātām rokām veido frikadeles un vāra zivju buljonā, kas izvārīts no zivju asakām, gatavas izņem, liek dziļākā traukā, pārlej ar mārrutku mērci un pasniedz ar vāŗītiem kartupeļiem. Mārrutku mērce: Uz pannas sviestā izkarsē kviešu miltus gaiši brūnus, pievieno zivju buljonu, kura vārītas frikadeles, skābu krējumu un 5-10 minūtes vāra. Pēc tam pieliek smalki sarīvētus mārrutkus.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt