Zivju buljons ar frikadelēm

Sastāvs: 1 kg līdakas, 30 gab. ķīšu, 3 karotes skāba krējuma, 50 g miltu, 50 g sviesta, 20—30 kaperi, 1 citrons, 20 kartupeļi, 1 pētersīlis, 2 sīpoli, pipari, sāls.

Pagatavošana

Ķīšus uzšķērž un nomazgā, bet nenozvīņo, tad ieliek bļodā, krietni noberž ar sauju sāls un skalo tik ilgi aukstā ūdenī, kamēr ūdens paliek gluži skaidrs, jo citādi buljons iznāk neglītā pelēkā krāsā. Līdaku nozvīņo, notīra un nomazgā; gaļu izgriež un noliek frikadelēm, bet galvu, asti, ādu un asakas uzliek kopā ar ķīšiem 3 litros aukstā ūdenī, kam piemet klāt karoti sāk. Kad putas no-smeltas, buljonam vēl pieliek klāt saknes un 10 piparus, un kad buljons 1/2 st. vārījies, to izkāš caur sietiņu. Līdakas gaļas frikadeles vāra 5 min. izkāstā buljonā, tad izņem ar putu karoti ārā un noliek siltā vietā. Buljonam pieliek klāt ar 3 karotēm skāba krējuma samaisītus 50 g miltus un 50 g sviesta, un vēlreiz uzvāra, ielej buljona bļodā, kur piedevām ieliek 20 - 30 kaperus vai nolobītu, šķēlēs sagrieztu citronu, frikadeles un zivju buljonā novārītus kartupeļus.

Please wait...

Atbildēt