Zirņu pikas

Sastāvs: 1 kg kaltētu pelēko zirņu, 1 sīpols, 300 g žāvēta speķa.

Pagatavošana

Zirņus nomērcē, izvāra tajā pašā ūdenī, nosusina, izmaļ caur gaļas mašīnu. Speķi sagriež sīkos gabaliņos un cep, pievienojot sagrieztus sīpolus. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, visu pievieno zirņu masai, sastrādā, ja vajadzīgs, pievieno sāli. Veido apaļas bumbiņas pikas. Pikas pasniedz latviešu nacionālajā galdā ar rūgušpienu, paniņām, kefīru. Pikām var pievienot vārītu, saspiestu kartupeļu masu, kaņepju sviestu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt