Ziedu kāposti olu mērcē

Sastāvs: 350 g ziedu kāpostu, sāls. Olu mērcei: 10 g sviesta, 10 g kviešu miltu, 1 olas dzeltenums, 10 g sk. krējuma, sāls, etiķis, sinepes, zaļumi

Pagatavošana

Ziedu kāpostu galviņas atbrīvo no ārējām lapām, sadala mazākās daļās un patur apmēram 15 minūtes aukstā etiķūdenī. Pēc tam liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstas. Ar putu smeļamo karoti izņem no ūdens, sakārto dziļākā traukā un pārlej ar olu mērci. Olu mērcei sviestu ar miltiem nedaudz sabrūnina, pievieno ūdeni, kurā vārīti ziedu kāposti, un savāra. Olas dzeltenumu ar skābu krējumu sakuļ, pievieno mērcei, uzkarsē, bet nevāra. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt