Zemnieku omlete

Sastāvs: 4 pers, 200 g novārītu kartupeļu, 70 g caurauguša speķa, 30 g sīpolu, 100 g sviesta, 8 olas, pētersīļu zaļumi, sāls.

Pagatavošana

Speķi sagriež ne visai lielos četrkantainos gabaliņos un izkausē. Taukos uzcepj šķēlēs sagrieztus kartupeļus un sīpolus; beigās pie jauc speķa gruzdumus. Sviestu uzkarsē pannā, pievieno smalki sakapātus pētersīļus, apmēram trešdaļu ar speķi un sīpoliem uzcepto kartupeļu un trešdaļu olu kulteņa. Tad pa laikam ar dakšiņu ap maisot un pannu kratot uzcepj trīs omletes, saloka kopā uz pusēm un tūliņ karstas pasniedz galdā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt