Zemeņu torte

Sastāvs: Mīkla, Pildījumam: 400 g zemeņu masas vai sulas, 1 L putukrējuma, 150 gr cukura, 100 g pūdercukura, 4 olu dzeltenumi, 30 g želantīna.

Pagatavošana

Zemeņu tortei var izmantot dažādu mīklu: biskvīta, bezē, smilšu u.c.

Zemeņu olu krēms. Pildījumam: Sastāvs: 400 g zemeņu masas vai sulas, 1 L putukrējuma, 150 gr cukura, 100 g pūdercukura, 4 olu dzeltenumi,30 g želantīna.

Pagatavošana

Cukura ar daļu zemeņu sulas uzvāra, pievieno pārējo sulu, olu dzeltenumus un izšķīdinātu želantīnu.
Krēmu saputo, pievienojot pūdercukuru, un maisa iepriekš sagatavotā, nedaudz atdzesētā krēmā. Krēmā var iespiest pa veselai ogai vai ogu pusītes.

Zemeņu piena krēms. Pildījumam: Sastāvs: 0,5 piena, 150 g cukura, 2 olu dzeltenumi,3 ēdk . miltu, 400 g sviesta, 500 g zemeņu, vaniļa.

Pagatavošana

Pienu uzvāra, olu dzeltenumus samaisa ar cukuru, miltiem, vaniļu, atšķaida ar uzkarsēto pienu. Šķidrumu maisot karsē, pie tam trauku tur karstā ūdens peldē, Kad masa sabiezējusi, karsēšanu pārtrauc, krēmu atdzesē un sakuļ mikserī kopā ar sviestu. Beidzot masā iestrādā uz pusēm sagrieztas zemenes
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt