Zemeņu torte 1

Sastāvs: 125 g sviesta, 150 g cukura, 4 olu dzeltenumi, 250 g kviešu miltu, 0,2 g briežraga sāls. Pildījumam: 500 g zemeņu, 150 g cukura, 4 olu baltumi, 5 g želatīna.

Pagatavošana

Greznošanai: zemenes. Sviestu ar cukuru saputo, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli, izsijātus kviešu miltus un samaisa. Mīklu sadala trīs daļās, katru daļu atsevišķi liek tortes veidnē un cep. Zemenes nomazgā, uz sietiņa notecina, izberž caur sietiņu, pievieno cukuru un samaisa. Pēc tam pieliek aukstā ūdenī uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. Kad zemeņu masa sāk sabiezēt, tad iecilā saputotu olas baltumu. Izceptas mīklas plāksnes atdzesē un liek kārtām ar pildījumu pārziež arī virsejo plāksni, malas un grezno ar svaigām zemenēm.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt