Želeja spāņu gaumē

Sastāvs: 100 gr kaltētu ābolu, 2/3 L ūdens, 2 apel­sīnu sula, 2—3 apelsīni, 200 gr pūdercukura, 5 lapiņas želatīna, 3—4 karotes vīna, 2 karotes konjaka, 1/3l putu krējuma.

Pagatavošana

Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst.

Tad ābolu šķēles izņem ar putu smeļamo karoti no viruma un iekārto glīti stikla bļodā pārmaiņus ar apelsīnu šķēlēm, kam izlasa laukā graudiņus, augļus apkaisa ar pūdercukuru.

Ievārītā, nokāstā šķidrumā izšķīdina želatīnu, iejauc vīnu un konjaku, caur sietiņu lejot, sajauc ar putās sa­kultu krējumu, ko uzpilda virsū augļiem

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt