Zaļo plūmju ievārījums.

Sastāvs: Plūmes — 2 kg, ūdens — 1,5 glāzes, cukurs — 2 kg.

Pagatavošana

Zaļas, negatavas plūmes, kurām kauliņš vēl mīksts un balts, iegriež . Cukuru saber katlā, pievieno tikdaudz ūdens, lai cukurs būtu mitrs, un savāra dzidrā sīrupā. Sīrupā liek sagatavotās plūmes un uz lēnas uguns, noņemot putas, vāra kamēr plūmes kļūst caurspīdīgas. Ja plūmes gatavas, bet sīrups vēl līstošs, tad plūmes ar putu karoti izņem no sīrupa, bet sīrupu uzvāra līdz vajadzīgam biezumam. Sīrupam pievieno gatavās plūmes, atdzesē un sapilda traukos.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt