Zaļās klimpas

Sastāvs: 2 glāzes rīvētu kartupeļu, 300 g spinātu, sāls, 1/2 glāzes mannas, sviests. 

Pagatavošana

Spinātus pārlasa, noskalo, ar mazu ūdens un sviesta piedevu sasautē, izrīvē caur sietu. Sarīvēto kartupeļu masai nospiež lieko sulu, šķidrumu atstāj, lai nosēstos ciete.

Spinātu biezeni uzkarsē, maisot ieber mannu, uzbriedina, pieliek sāli un karstajā masā iemaisa nospiestos kartupeļus. Ar karoti masu liek sāļā ūdenī un klimpas izvāra, katlu no liesmas noņem un aizvākotā traukā vēl patur.

No šķidruma klimpas izņem ar putukaroti, kārto traukā, pārlej ar sabrūninātu sviestu.Klimpu masā var iemaisīt arī olu dzeltenumus vai biezu krējumu un sasmalcinātas dilles vai pētersīļus.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt