Zaļā kartupeļu piena zupa

Sastāvs: 1/2 l ūdens, 3 kartupeļi vai 2 ēd.k. kartupeļu cietes. 1 I piena, 2 ēd.k sviesta, 400 g spinātu, sāls, 4 olu dzeltenumi.

Pagatavošana

Notīrītus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus ar ūdens un sāls piedevu sautē mīkstus, izberž caur sietu. Spinātus ar sviestu un nelielu ūdens piedevu sautē, iemaisa kartupeļu masu un pakāpeniski pielej uzvārītu pienu. Zupu uzvāra, karstu lej šķīvjos un katrā ieliek vienu olas dzeltenumu. Variants: Zupu gatavojot bez kartupeļiem, ar cieti, to izmaisa 1 glāzē auksta piena. Pārējo pienu uzvāra, pielej cietes šķīdumu un pieliek sagrieztus spinātus, apmaisa, īsu brīdi vāra. Zupas bļodā liek jēlos olu dzeltenumus, pakāpeniski maisot, pielej zupu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt