Zaķa cepetis

Sastāvs: 1.variants: 1 zaķis (2-2,5 kg), 100 g. dūmota speķa, 100 g. tauku, 25 g. sīpolu, 100 g. skābā krējuma, sāls, pipari, lauru lapas.

Pagatavošana

Zaķi marinē 12-24 stundas etiķa un garšvielu novārījumā, noskalo un ar asu nazi atdala plēves. Tad atcērt ribu gabalu līdz muguras mīkstumam, kā arī priekšējos stilbiņus un kaklu. Pakaļējos stilbiņus atstāj pie muguras gabala. Zaķi pirms cepšanas iespeķo, pārkaisa sāli, liek uz cepešpannas sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep brūnu. Tad pielej verdošu ūdeni, pieliek sagrieztus sīpolus, lauru lapas, piparus un vidējā siltumā cep 1-1,5 stundas, bieži aplaistot. cepšanas laikā vairākas reizes pārziež ar skābu krējumu. Cepeti sadala šādi: vispirms atdala pakaļējos stilbus un muguras gabalu sadala gabaliņos. Gabaliņus sakārto cepešbļodā, izveidojot zaķi, un pārlej ar cepeša mērci. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, cepeša mērci, augļu salātiem.

Sastāvs: 2.variants: 1 zaķis, 50 gr. sviesta, 50 gr. speķa. 200 gr. sk. krējuma, sāls, paēglu ogas.

Pagatavošana

Zaķi nodīrā, iztīra iekšas, nomazgā, nogriež gurnus, plecus, no muguriņas noņem plēvi, ribas. Liek uz pannas sviestu, aplaistot cep krāsnī mīkstu, pieliek krējumu. Muguriņu sagriež apmēram 2 pirkstu platumā, lāpstiņas atstāj veselas. Sakārto uz trauka, pārlej nedaudz mērces, pārējo salej mērces traukā. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, brūkleņu ievārījumu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt