Zaķa biezeņa buljons

Sastāvs: 1 mazāks zaķis, 100 g sviesta, 4 l buljona (vai 4 1 ūdens ar tējkaroti gaļas ekstrakta), 1 selderiņu, 1 pētersīli, 2 burkānus, 100 g svaiga šķiņķa, 2 karotes skāba krējuma, karote miltu, maza glāzīte stiprāka vīna, sāli.

Pagatavošana

Notīrītam un nomazgātam zaķim novelk visas ādas, apkaisa to mazliet ar sāli un cepj kādu stundu krāsnī ar 100 g sviesta un pilnu litru verdoša ūdens, laiku pa laikam vēl pielejot klāt pa lāsītei ūdens. Kad gatavs, izgriež muguru un uzglabā siltā vietā, bet pārējo smalki sakapā, uzliek ar cepeša mērci un 4 l buljona (var arī ņemt ūdeni, bet tam tad jāpievieno klāt drusku gaļas ekstrakta), tad pieliek vēl klāt sagrieztas saknes un smalki sagrieztu jēlo šķiņķi un vāra visu 2 stundas uz mazas uguns. Gaļu bez kauliem 2 - 3 reizes izlaiž caur gaļas maltuvi, bet buljonu nokāš caur sietu un vēlreiz uzvāra ar miltu un skāba krējuma samaisījumu. Tad buljonā pieliek atkal klāt gaļas maltuvē sasmalcināto gaļu, piekuļot mazu glāzīti stipra vīna un ieliek glītās šķēlītēs sagrieztu muguras gaļu.

Please wait...

Atbildēt