Vistas gaļas buljons ar burkānu maizītēm

Sastāvs: 0,5 vistas, 1,5 l ūdens, 1 burkāns, sīpoli, selerijas, pētersīļi, sāls, zaļumi. Maizītēm: 4 šķēles baltmaizes, 200 g burkānu, 1 ola, 3 ēdamkarotes sviesta, 1 ēdamkarote krējuma, 1 ēdamkarote sarīvēta siera.

Pagatavošana

Labi nomazgātu vistu sadala, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, nopūto. Buljonu vāra uz mazas liesmas. Kad gaļa gandrīz gatava, pievieno sagatavotās garšsaknes, sāli un vāra līdz gatavībai. Buljonu izkāš. Pasniedz tasītēs, pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem. Piedevām pīrādziņi vai grauzdētas maizītes, ko pagatavo šādi: Notīrītus burkānus sarīvē skaidās, sviesta apcep, pielej nedaudz ūdens, izsautē. Nobriedušai baltmaizei norīvē garoziņu, sagriež šķēlēs, tās pārziež no abām pusēm ar sviestu, novieto uz plāts. Maizītes pārklāj ar izsautētajiem burkāniem, kam pievienots biezs skābs krējums, ola, sāls. Pārkaisa ar sarīvētu sieru, cepeškrāsnī apgrauzdē.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt