Vistas cepetis

Sastāvs: 1 vista, 40 g. tauku, 10 g. sīpolu, 10 g. burkānu, 5 g. pētersīļu, sāls.

Pagatavošana

Vispirms vistu izveido - nogriež galvu, kājas, kaklu, stilbus un spārnus piesien pie ķermeņa, lai cepot neapdeg. Vistas kautķermenim ar pavāra adatas palīdzību izver pavedienu caur vienu stilbiņu, tad caur krūšu daļu un otru stilbiņu. Tālāk pavedienu laiž krusteniski pār muguru, izdur cauri vienu spārnu, kaklu, otru spārnu un pavediena galus sasien. Izveidoto putnu ieberzē ar sāli, liek uz cepešpannas sakarsētos taukos un cepeškrāsni apcep gaiši brūnu. Tad uz pannas uzlej buljonu vai verdošu ūdeni, pieliek pētersīļus, sīpolus, burkānus, sāli un cepšanu turpina mazā siltumā, bieži aplaistot. Gatavu cepeti nedaudz atdzesē un tad ar asu nazi un putnu griežamām grieznēm sadala - ar nazi pārgriež ādu, muskuļaudus, bet ar grieznēm kaulus. Vispirms atgriež stilbus, gan ķermeni pārgriežot visapkārt ādiņu un saistaudus līdz locītavai. Tad cepeti pārgriež gareniski uz pusēm, atdalos muguras daļu no krūšu daļas. Muguras daļu savukārt sagriež šķērsām gabaliņos. Pēc sadalīšanas cepeti sakārto uz sakarsētas cepešbļodas ar krūts daļu uz augšu, apkārt liek ceptus kartupeļus un pārlej nedaudz cepeša mērci. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, cepeša mērci, augļu salātiem (ābolu, bumbieru, plūmju un brūkleņu). Tāpat gatavo tītara cepeti.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt