Vīnes torte

Sastāvs: Mīklai: 400 g miltu, 400 g cukura, 6 olas, 400 g sviesta, citrona miziņa. Pildījumam: 1 gl. skāba krējuma, 1 ola, 1-2 ēd.k. cukura , vaniļa. Rotājumam: 100 g dzērveņu, 1 gl. ūdens, 2 tēj.k. želatīna, cukurs, 2 -3 smilšu kūkas.

Pagatavošana

Sviestu, cukuru un citrona miziņu puto, pakāpeniski pievienojot pa vienai olai. Kad masa labi saputota, pievieno miltus. Cep atsevišķas trīs plāksnes, atdzesē. Starp pirmo un otro plāksni ziež vaniļas krēmu (olu, vaniļu un skābu krējumu ar cukuru maisot karsē tik ilgi, kamēr masa sāk sabiezēt starp otro un trešo kārtu ziež ābolu masu (ābolus ar mazu ūdens piedevu savāra, izberž caur sietiņu, pieliek cukuru pēc garšas un vēl mazliet pavāra). Torti pārklāj ar dzērveņu želeju, kad tā ir pēdējā sarecēšanas stadijā (dzērvenes ar ūdeni savāra, izkāš caur sietiņu, pieliek cukuru pēc garšas, visu uzvāra, pieliek izmērcētu želatīnu un atdzesē. Kad želeja pilnīgi sastingusi, ar smilšu kūku rīvmaizi izveido rakstu un apkaisa tortes malas. Vīnes Torte ir sulīga apmēram 12-14 stundas pēc izcepšanas.

Please wait...

Atbildēt