Vīna zupa ar rīsiem

Sastāvs: 100 g rīsu, 3/4 l vārāmā sarkanvīna, 200 g cukura, 1/2 citrona mizas, 2 olu dzeltenumi, sāls.

Pagatavošana

Noskalotus rīsus uzliek ar ūdeni, lai rīsi būtu pilnīgi zem ūdens, un ar tējkarotīti sāls izvāra mīkstus (vārot nedrīkst maisīt), tad pielej 1/2 l ūdens, pieliek citronmizu un cukuru, vairākas minūtes vēl visu pavāra, un beigās pielej klāt vīnu un uzkarsē, bet vairs neuzvāra. Buljona bļodā sakuļ olu dzeltenumu, stipri kuļot pielej gatavo masu un tūliņ arī karstu pasniedz galdā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt